خانه / اخبار و رویدادها / حفظ زبان و ادبیات کردی با عزلت گزینی شخصیت ها و ادیبان ممکن نخواهد بود

حفظ زبان و ادبیات کردی با عزلت گزینی شخصیت ها و ادیبان ممکن نخواهد بود

حفظ زبان و ادبیات کردی با عزلت گزینی شخصیت ها و ادیبان ممکن نخواهد بود

دکتر یادگار کریمی رئیس پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان در آیین گشایش همایش ملی میرزا احمد داواشی گفت: مفتخریم کە امروز بانی برگزاری همایش میرزا احمد داواشی در دانشگاه کردستان هستیم، این همایش نخستین برنامە سلسله رویدادهای میراث  معنوی ایران در این دانشگاه است.

وی درباره ایدە برگزاری این همایش افزود: پس از بررسی های بعمل آمده متوجه شدیم که این شاعر بلند آوازه در مناطق کردنشین خارج از جغرافیای اورامانات و بخشهایی از استان کردستان چندان شناخته شده نیست، و ضروری است کە بیشتر بە چنین شاعران و ادیبان گمنامی پرداختە شود.

رئیس پژوهشکده کردستان شناسی اضافه کرد: با وجود اشعار نغز و پر معنی از موضوعات و زمینه های مختلف تاریخی، اجتماعی و فرهنگی، سوال اینست که چرا بایستی چنین شاعری در سطح منطقە ای و حتی ملی تا این اندازە ناشناس باشد. وی ضمن تاکید بر برگزاری چنین همایش هایی در سطح ملی اذعان داشت: حفظ زبان و ادبیات کردی با کنج عزلت گزینی شخصیت ها و ادیبان ممکن نخواهد بود،  لازم است ما کنشگران فرهنگی در ارائه و شناسایی شخصیت ها و بزرگان علم و ادب این مناطق روش های جدید ارائه را بیابیم.

کریمی در بخش دیگر از سخنان خویش تصریح نمود: زبان دیالوگ از طریق و کانال فرهنگ و هنر بهترین روش برای ارائه و معرفی شخصیت ها علمی و فرهنگی این مناطق است.

وی با اشاره به اهمیت زبان دیالوگ به عنوان قاعده بازی در دنیای امروز، بیان داشت: در حال حاضر زبان دیالوگ ما با ترجمه رمان های بختیار علی و اشعار شیرکو بیکس صورت می پذیرد کە این فضا از امکان گسترش و بهرەمندی از ظرفیت چهره‌های دیگری  برخوردار است. میرزا احمد داواشی از شاعرانی است کە با ظرفیت شعری و ادبی بالای خود، امکان حضور در مجامع ادبی ایران زمین را دارد.

یادگار کریمی در پایان خاطر نشان کرد: در مدت زمان کمتر از یک سال، دو کنفرانس ملی هورامان شناسی و میرزا احمد داواشی از سوی پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان برگزار شده است، کە این کاری ماندگار و شایستە تقدیر است. لذا از حسن نظر ریاست دانشگاه کردستان و همراهی‌اشان در برگزاری این مراسم سپاسگزاریم.

 هر نوع بازنشر این متن با ذکر منبع «خانه کتاب کُردی» مجاز است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

بــە بـێ كــۆتـوبــەنــد چاپ و بڵاوكراوەیەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *