خانه / اخبار و رویدادها / بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب نایروبی افتتاح شد

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب نایروبی افتتاح شد

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب نایروبی افتتاح شد

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب نایروبی با حضور نمایندگانی از صنعت نشر جمهوری اسلامی ایران افتتاح شد.

به گزارشخانه کتاب کردی به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، بیست‌وپنجمین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب نایروبی از روز چهارشنبه ۲۵ سپتامبر برابر با چهارم مهر (۱۴۰۳) در محل مرکز سریت کنیا آغاز به کار کرد و تا روز ۲۹ سپتامبر برابر با یکشنبه هشتم مهر به کار خود ادامه خواهد داد. در این نمایشگاه که در بیش از ۱۵۰۰ متر مربع مساحت در بزرگترین مرکز خرید نایروبی برگزار می‌شود صدها ناشر کنیایی و چند کشور یا ناشر خارجی از جمله ایران، ترکیه، مصر، هند و… شرکت دارند.

رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کنیا به نمایندگی از خانه کتاب و ادبیات ایران، ناشران ایرانی و مرکز ساماندهی ترجمه و نشر با بیش از ۳۰۰ جلد کتاب در حوزه‌های مختلف ادبی، دینی، هنری، گردشگری، کودک و نوجوان در این نمایشگاه شرکت کرده و اطلاعات متعددی را در معرفی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، وضعیت صنعت نشر و چاپ در ایران، معرفی طرح تاپ و طرح گرانت و غیره در اختیار بازدید کنندگان و ناشران حاضر در این نمایشگاه قرار می‌دهد.

در روز پنجشنبه پنجم مهر مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور مقامات و فرهنگ دوستان کنیائی، سفرا و دیپلمات‌های خارجی مقیم این کشور برگزار شد.

 

در این مراسم علی غلامپور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کنیا گفت: کتاب، بن‌مایه فرهنگی و عامل حفظ و تداوم فرهنگ ملت‌هاست و کتابخوانی موجب افزایش تمرکز افراد، افزایش سطح آگاهی و تفکر نقادی در جامعه است و معمولا رابط اصلی هر جامعه و تاریخ و سرگذشت آنها کتاب و کتابت است و کشورهای متمدن، فرهنگی و اصالت‌دار در دنیا از کتاب و کتابخوانی حمایت کرده و در آن سرمایه گذاری می‌کنند.

وی افزود: اگر چه در دنیای معاصر، دولت‌ها و حتی ملت‌ها به دلیل فشارهای اقتصادی عمدتا به فکر رونق اقتصادی در جامعه خود بوده و صنعت نشر و چاپ کتاب وضعیت ایده آلی ندارد ولی اکثر دولت‌ها که فرهنگ و هنر بومی خود را دوست دارند به انحاء مختلف ناشران و نویسندگان کشور خود را حمایت می‌کنند. جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای پیشرو در صنعت چاپ و نشر بوده و با داشتن بیش از هشت هزار ناشر در کشور و با چاپ سالانه۷۰۰۰۰  عنوان کتاب در سال یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های بین المللی کتاب در جهان را برگزار می‌کند که امسال سی‌وپنجمین دوره خود را پشت سرگذاشت که در آن بیش از ۳۰۰۰  ناشر داخلی و صدها ناشر خارجی شرکت کردند و بیش از ۵ میلیون نفر از نمایشگاه بازدید کردند که مبلغ فروش ناشران در طول نمایشگاه بیش از ۵ میلیون دلار بوده است.

غلامپور ادامه داد: این نمایشگاه نمونه‌ای از کارهای فرهنگی در ایران و بهشت کتابخوانان و فرهنگ دوستان در ایران است که همه شرکت کنندگان خارجی را به حیرت وا می‌دارد. امسال افتخار داشتیم که میزبان یکی از مدیران ارشد اتحادیه ناشران کنیا در این نمایشگاه باشیم و نتیجه این سفر امضای تفاهم‌نامه بین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نمایشگاه بین المللی کتاب نایروبی بود. مفاد این تفاهم‌نامه هم بر تبادل ناشران بین دو کشور، تلاش برای همکاری طرفین برای تسهیل رفت و آمد ناشران، تصویرگران،  فروشندگان و نویسندگان دو کشور، حضور طرفین در نمایشگاه‌های همدیگر و تسهیل فروش کپی رایت در نمایشگاه‌های همدیگر بوده است و امیدواریم در سال آینده تعداد ناشران شرکت کننده در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزایش چشمگیری داشته باشد.

سفیر ایران در کنیا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت تبادل کتاب میان دو کشور گفت: بازار نشر در ایران مستعد دریافت کتب ادبی، فرهنگی، تاریخی و موضوعات متعدد از کنیا چه به‌صورت فیزیکی و چه به‌صورت دیجیتالی است و رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کنیا آمادگی لازم برای ایفای نقش پل ارتباطی را دارد و از هر گونه کمک در این زمینه دریغ نمی‌ورزد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران هر سال از انتشار صدها عنوان کتاب در خارج از کشور تحت عنوان گرانت و طرح تاپ حمایت می‌کند و علاقه‌مندیم که نویسندگان و ناشران کنیائی  هم از این فرصت طلائی بهره‌مند شوند و در آن مشارکت کنند. هر سال صدها عنوان کپی رایت کتب ایرانی و آثار تصویرگران ایرانی بالاخص در حوزه کتب کودک و نوجوان به ناشران اروپائی فروخته و یا تبادل می‌شود که جای ناشران کنیائی در این بازار فرهنگی بسیار خالی است و اطلاعات جزئی‌تر این برنامه‌ها در رایزنی فرهنگی سفارت ایران در نایروبی موجود و قابل دریافت است و آماده کامل برای پاسخگویی در مورد این دو طرح را دارند.

غلامپور اضافه کرد: دوستان عزیز، قوام و استمرار روابط بین ملت‌ها و آشنایی آنها از فرهنگ و سنن اجتماعی یکدیگر از طریق کتاب، فیلم، تصویرگری و هنرهای همدیگر میسر است. این هنرها که در حوزه تمدنی ایران صدها سال قدمت دارد در صنعت نشر و چاپ ایران تبلور یافته است و من امیدوارم این نمایشگاه طلیعه‌ای برای ارتقای روابط  دو کشور در حوزه نشر بالاخص در حوزه کتاب کودک و نوجوان، ادبیات، رمان، شعر، توسعه تکنولوژی، تاریخ و فرهنگ و سنن اجتماعی باشد.

در ادامه نماینده یونیسف در کنیا، سفیر آرژانین در نایروبی، رئیس اتحادیه ناشران کنیا، رییس سابق مجلس کنیا و تعدادی از پیشکسوتان و مدیران سابق برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب کنیا در مورد تشویق مردم برای خواندن کتاب و درخواست از دولت برای تقویت ناشران کنیا سخنرانی کردند.

 

گفتنی است رایزنی فرهنگی کشورمان در کنیا با دریافت کتب و حمایت‌های خانه کتاب و ادبیات ایران به‌صورت فعال در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

بیانیه شورای علمی و داوران هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *