خانه / اخبار و رویدادها / مهدی رمضانی: برای تکثیر فضاهای وحدت‌بخش نیاز به کتاب داریم

مهدی رمضانی: برای تکثیر فضاهای وحدت‌بخش نیاز به کتاب داریم

مهدی رمضانی: برای تکثیر فضاهای وحدت‌بخش نیاز به کتاب داریم

عضو شورای سیاست‌گذاری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: کتاب می‌تواند یک نقطه قوت و گرم برای مردم باشد تا حول آن کنارهم جمع شوند. برای اینکه این فضای وحدت‌بخش تقویت و تکثیر شود و مورد توجه قرار بگیرد، حتما نیاز به پردازش و تولید کتاب‌های مناسبتی را داریم.

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به ستاد خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: هفته کتاب برای اهالی فرهنگ و نشر و آنهایی که با کتاب سروکار دارند، فرصت برای پرداختن به موضوع کتاب و کتابخوانی است. بسیاری از اتفاقاتی که در حوزه کتاب و کتابخوانی در هفته کتاب می‌افتد، برنامه‌ریزی شده و هماهنگ شده با ستاد برگزاری هفته کتاب نیست و خودجوش اتفاق می‌افتد.

 

وی افزود: در هفته کتاب بسیاری از مدارس نمایشگاه کتاب برگزار می‌کنند و برنامه‌هایی برای معرفی کتاب دارند تا بچه‌ها با محتوای کتاب‌ها درگیری فکری پیدا کنند. بسیاری از ساختارهای اداری، اجتماعی و سیاسی در این هفته به موضوع کتاب و کتابخوانی می‌پردازند و این فرصتی است برای پرداختن و یا حتی رسیدن به موضوع وحدت و همدلی. بنابراین هفته کتاب می‌تواند نقطه‌ای برای اتفاق و وحدت باشد برای همه کسانی که در جامعه ما زندگی می‌کنند.

 

عضو شورای سیاست‌گذاری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: همه کسانی که در فضای کشور ایران تنفس می‌کنند، هموطن ما هستند و جملگی ما یک نقطه مشترک پررنگ به اسم خاک با یکدیگر داریم و کتاب می‌تواند نقطه وحدت مضاعفی بر این نقطه اشتراک باشد. ما در حوزه کتاب و کتابخوانی در بسیاری از مفاهیم و موضوعاتی که در کتاب‌ها به آنها پرداخته می‌شود، وحدت نظر داریم. ما حتی نسبت به برخی از کتاب‌ها علاقه‌های مشترکی داریم. اگر بخواهم یک مثال فراگیر بزنم به کتابی اشاره می‌کنم که در جلوی چشم همه ما قرار دارد. جملگی ما در شب‌های بلند پاییز و زمستان تعلقی به خواندن حافظ داریم و در برخی از مناسبت‌ها این حافظ‌خوانی پررنگ‌تر هم می‌شود. این تعلق خاطر را ما به متونی چون بوستان و گلستان سعدی هم داریم.

 

رمضانی همچنین با اشاره به این نکته که بسیاری از مردم از نسل‌های مختلف با برخی کتاب‌ها خاطره‌های مشترک دارند، گفت: جالب است بدانید که یکی از پر امانت‌ترین کتاب‌ها و یا شاید رده اول امانت در کتابخانه‌های عمومی کشور مجموعه کتاب‌های «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» مرحوم مهدی آذریزدی است. می‌دانیم که این کتاب قدیمی است و در این سال‌های نزدیک کار نشده است، اما محتوای خوبش توانسته بین نسل‌ها ارتباط ایجاد و این خط بین نسلی را تکمیل کند. ما در حوزه شعر و هم با بسیاری از متون می‌توانیم این نقطه اتفاق را داشته باشیم.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اضافه کرد: بنابراین کتاب می‌تواند یک نقطه قوت و گرم برای مردم باشد تا حول آن کنارهم جمع شوند. برای اینکه این فضای وحدت‌بخش تقویت و تکثیر شود و مورد توجه قرار بگیرد، حتما نیاز به پردازش و تولید کتاب‌های مناسبتی را داریم. البته همین اکنون هم بازار نشر ایران چه از نظر تعداد و تنوع در عناوین کتاب‌ها چه به لحاظ رده‌ها کتاب‌ها و چه از نظر شمارگان، پر و پیمان است. درست است که به این گستره به دلیل نوساناتی که در شمارگان کتاب‌ها نقدهایی وارد است، اما همین هم باز بازار بزرگی است. با این اوصاف کتاب‌هایی با مضامین خوب که نشات گرفته از فضای ملی و ایرانی ما باشد، می‌توانند سهم بیشتری از این بازار را داشته باشند.

 

رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت توجه به گروه‌های سنی کم‌کتاب اشاره کرد و ادامه داد: به نظرم یکی از گروه‌هایی که تاکنون نسبت به آن در زمینه تولید محصول – و نه فقط کتاب – کم‌توجهی شده، گروه سنی نوجوان است. نوجوانان ما نیازمند تولیدات متنوع‌تری هستند که آنها را مخاطب خودش قرار دهد و به طور اختصاصی برای آنها تولید شده باشد. موضوع دیگری که حتما باید در دستور کار قرار گیرد، تولید محتوا برای گروه‌های خاصی مثل نابینایان و ناشنوایان است. هرچند در این سال‌ها اتفاقات خوبی رخ داده و سهم این گروه‌ها افزایش پیدا کرده، اما تا نقطه برطرف کردن نیازها بسیار فاصله دارد. ما همچنین باید تولید محتوا برای سالمندان عزیز را نیز آغاز کنیم، البته این بدان معنا نیست که این عزیزان امکان بهره‌مندی از سایر محتواهای تولید شده نداشته باشند، اما خوب است که با رویکرد این حوزه و این گروه مخاطب هم تولیداتی داشته باشیم.

 

سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان (۱۴۰۳) برگزار می‌شود.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

یادێك بۆ رۆژنامەی ژیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *