خانه / اخبار و رویدادها / مسیر توسعه همه‌جانبه از کتابخوانی می‌گذرد

مسیر توسعه همه‌جانبه از کتابخوانی می‌گذرد

مسیر توسعه همه‌جانبه از کتابخوانی می‌گذرد

ابراهیم حیدری در آیین اختتامیه چهارمین دوره جایزه کتاب سال استان فارس از کتاب به عنوان آغاز وفاق یاد کرد و گفت: مسیر توسعه همه جانبه کشور از کتابخوانی می‌گذرد.

به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، ابراهیم حیدری در آیین اختتامیه چهارمین دوره جایزه کتاب سال استان فارس که شنبه (۲۹ دی ۱۴۰۳) برگزار شد، به معرفی دو کتاب «قلب خورشیدی» و «رویای یک عمر» پرداخت و فائزه جاهد نویسنده نوجوان روشندلی که کتاب‌هایش را در بدو ورود به تالار حافظ به او اهدا کرده بود، به پشت تریبون دعوت کرد.

 

حیدری از مسئولان استان خواست که از این کتاب‌ها حمایت کنند و برای دیده شدن آثار این دختر سخت‌کوش که اجازه نداده مشکلات جسمی مانع پیشرفتش شود، همکاری داشته باشند.

 

مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران در این آیین گفت: استان فارس ریشه فرهنگی ایران است. من برای تشکر و قدردانی از اهالی کتاب آمده‌ام. اندیشه و ادب در شیراز استمرار داشته و خواهد داشت. همه مسئولان باید دِین‌شان را در این حوزه ادا کنند.

 

وی کتاب را به پلی از گذشته و حال به آینده تشبیه کرد و ادامه داد: ضمن انتقال تجربیات، این پل باید حراست شود.

 

حیدری با اشاره به سیاست تمرکز زدایی از فعالیت‌های متمرکز در پایتخت و توزیع عادلانه‌تر رویدادها در اقصی نقاط کشور، یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب یکی از عمده کارهای این حوزه، رویداد کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و راه اندازی رویداد کتاب سال در استان‌ها از جمله در استان فارس است.

 

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران اضافه کرد: سایر رویدادهای استانی مثل جشنواره مروجان کتاب و جشنواره کتاب روستایی و روستاهای دوستدار کتاب را هم می‌توان از جمله همین برنامه‌ها برشمرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت توجه به کتاب برای پیشرفت جامعه گفت: مسیر توسعه همه‌جانبه از حوزه کتاب و کتاب‌خوانی و ترویج مطالعه می‌گذرد. کتاب می‌تواند نقطه آغازین وفاق باشد که سیاست محوری دولت است.

 

حیدری همچنین به برگزاری اختتامیه جایزه کتاب سال در روز هفتم اسفند اشاره کرد و ادامه داد: استان فارس از جمله آخرین استان‌هایی است که جایزه کتاب سال را برگزار کرد. در طول برگزاری این دوره نقاط قوت و خلأهایی احساس کردم که ذکر آنها می‌تواند به تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف کمک کند. تعداد کتاب‌های برگزیده این رویداد در فارس اکثراً تالیفی است و این نقطه قوت جای امیدواری دارد. علاوه برآن رشد خوبی را در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان در فارس شاهد بوده‌ایم.

 

مدیرعامل خانه کتاب و ادبيات ایران، حضور کمرنگ ناشران استان در جمع کتاب‌های برگزیده را از نقاط ضعف این رویداد عنوان کرد و ادامه داد: دو یا سه کتاب برگزیده از یک ناشر استان است و سایر ناشرها خارج از استان هستند. این موضوع جای بررسی و آسیب شناسی دارد. همچنین جایگاه مراکز دانشگاهی و پژوهشی در این رویداد کمرنگ بود. این کمرنگی جای سوال دارد. می‌توان نشست‌های کارشناسی و دقیقی حول این موضوع برگزار کرد تا بعد از چهار دوره برگزاری جایزه کتاب سال استانی به یک برنامه دقیق‌تری برسیم.

 

حیدری در پایان تاکید کرد: حمایت و ترویج آثار برگزیدگان این دوره نباید منحصر به همین جلسه باشد و انتظار می‌رود در برنامه‌های مختلف این آثار و نویسنده‌های آنها معرفی شوند.

 

در این رویداد از برگزیدگان چهارمین دوره جایزه کتاب سال فارس و جمعی از ناشران استان که بیشترین ارسال آثار به این رویداد را داشتند تقدیر شد.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

چەپكێ لە شیعرەكانی مەحمود دەروێش بڵاوکرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *