جوادی: حمایت بانک ملی از کتاب حمایت از هویت ایرانی است
ابوالفضل نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی، در مراسم امضای قرارداد بانک ملی و سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: در سالی که حمایت از سرمایهگذاری مورد توجه است، در نظر داریم سیستمی را مخصوص ناشران طراحی کرده و در حوزه تامین مالی، به پیادهسازی مدلی برای این منظور بپردازیم.
به گزارش ستاد خبری سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، مراسم امضای تفاهمنامه میان بانک ملی ایران به عنوان بانک حامی سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و مدیریت نمایشگاه کتاب تهران، عصر امروز (شنبه ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴) در ساختمان مرکزی بانک ملی برگزار شد.
در این مراسم محسن جوادی، رئیس سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران و سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابوالفضل نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران، ایوب دهقانکار، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری، قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، داریوش سهرابی، مشاور مدیرعامل و رئیس اداره کل روابط عمومی بانک ملی، محمدامین عارفنیا، مدیر شرکت چاپ و نشر بانک ملی، ابراهیم کریمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، مهدی حافظی، مدیر کارگروه اداری و مالی و مهدی اسماعیلیراد، معاون امور ناشران نمایشگاه کتاب تهران، حضور داشتند.
محسن جوادی رئیس سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در این مراسم گفت: اقتصاد و فرهنگ میتواند در حوزه فرهنگ و پویایی صنایع فرهنگی موثر باشد. بانک ملی با بیش از یک قرن تاسیس مسئولیت اجتماعی دارد و امیدوارم در آینده هم شاهد آن باشیم، از همکاری و همراهی بانک ملی در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران سپاسگزاریم.
وی ادامه داد: حمایت بانک ملی از کتاب، حمایت از ایران و هویت ایرانی است. هویت ایران با کتاب شناخته شد و ماندگاریاش هم با کتاب است، این حمایت موجب ماندگاری ایران است.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به توسعه عدالت فرهنگی با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: برانگیختگی فرهنگ عمومی حاصل نمایشگاه است و مردم حامیان آن را فراموش نخواهند کرد. ما خوشحالیم که این رویداد ۳۶ ساله را در کنار شما برگزار میکنیم، مردم ما بسیار سزاوارتر از ظرفیت ما هستند.
جوادی افزود: پیشبینی میکنیم امسال حضور مردم در نمایشگاه کتاب، قدرتمندتر از سالهای گذشته باشد و حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه را نیز داشته باشیم.
ابوالفضل نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی، نیز در این مراسم در سخنانی گفت: ارتباط و پیوند بانک ملی و حوزه فرهنگ قدمتی نزدیک به یک قرن دارد، بانک ملی همواره حامی فرهنگ و هنر بوده و این سرچشمه از نگاه و اعتماد مردم به بانک ملی دارد.
وی با بیان این مطلب که تعامل سازنده با حوزه فرهنگ افتخار ماست، گفت: این سعادت با ما همراه بوده که این مساله در طول سالها ادامه دار باشد، بنای ما نیز در این تعامل، خدمترسانی بوده و نگاه بانک ملی نگاه حمایتی بوده است.
نجارزاده افزود: در چند سال اخیر ما در حوزههای مختلف هم نقش حمایتی داشتیم و هم نقش همکاری، حمایت بانک ملی و همکاری در رویدادهای فرهنگی، به رواج فرهنگ کتابخوانی همراستا با سیاست دولت و همه بخشهایی که به نوعی درگیر این موضوع هستند، منجر شده است.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، افزود: به یمن رشد تکنولوژی بخشی از فعالیت نمایشگاه کتاب تهران غیرحضوری شده که ظرفیتی برای این حوزه فراهم کرده است، دغدغه همکاران ما در بانک ملی همواره رسیدگی به مناطق محروم است، همیشه علاقه داریم خدمات ما جهتگیری خاصی را نیز به دنبال داشته باشد. در این زمینه نیز مدنظر داریم که به مناطق محروم توجه ویژه شود.
نجارزاده افزود: کتابخوانی به باور من سرآغازی برای تحول در افراد است و بانک ملی از ارائه خدمات اقشار محروم و به رواج فرهنگ سازی در این زمینه افتخار میکند.
وی با بیان این مطلب که حمایت از فعالان حوزه نشر و تولید کتاب مورد توجه بانک ملی است به ظرفیت تولید کارخانه کاغذ مازندران اشاره کرد و افزود: بخشی از کاغذ مورد نیاز در کارخانه چوب و کاغذ مازندران که زیر مجموعه بانک ملی است، تولید میشود، این علاقهمندی در بانک ملی وجود دارد که از محصولات تولید داخل برای حدمترسانی به حوزه نشر بهره ببریم.
نجارزاده با اشاره به حمایتهای مالی از نشر گفت: در سالی که حمایت از سرمایهگذاری مورد توجه است، در نظر داریم سیستمی را مخصوص ناشران طراحی کرده و در حوزه تامین مالی، به پیادهسازی مدلی برای این منظور بپردازیم. همچنین در زمینه مسائل مرتبط با ارائه خدمات و سرویس به بازدیدکنندگان از نمایشگاه و نویسندگان نیز این قابلیت در بانک ملی وجود دارد که حمایت کنیم.
حمایت از آثار فاخر ادبی کشور و برگزاری رویدادهای مشترک فرهنگی دیگر مواردی بود که نجارزاده به آن اشاره کرد و افزود: بانک ملی ایدهها و طرحهایی را نیز برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در نظر دارد. بانک همچنین ابزارهایی نیز که مرتبط با این حوزه است، در اختیار دارد.
ابراهیم کریمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، نیز در این مراسم در سخنانی گفت: به عنوان یک شهروند سپاسگزار عزیزان ناشر و کتابفروش هستم که خدمات خود را به مردم عرضه میکنند، حمایت از ناشران و کتابفروشان حمایت از مجموعه زنجیره نشر یعنی ناشر، کتابفروش، مصرف کننده، صحاف، لیتوگراف و … است. تقاضا دارم که مجموعه گرانسنگ بانک ملی همانطور که در سالهای قبل تحت عنوان «اجاره به شرط تملیک» به ناشران تسهیلات خوبی ارائه کرد تا از مستاجری در بیایند، اکنون از کتابفروشان که آخرین زنجیره عرضه کتاب هستند، حمایت کند، این حمایت به معنای حمایت از کل مجموعه نشر است.
نجارزاده در ادامه این مراسم در پاسخ به تقاضای رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان گفت: ما قبلا هم پیشنهاد کرده بودیم که این آمادگی در بانک ملی وجود دارد تا کار کارشناسی انجام شود و برای ارائه یک محصول متفاوت در زمینه خدماترسانی به نشر راهکار ارائه دهیم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.