خانه / اخبار و رویدادها / کتاب «جنبش کُردها» روانه بازار نشر شد

کتاب «جنبش کُردها» روانه بازار نشر شد

کتاب «جنبش کُردها» روانه بازار نشر شد

کتاب جنبش کردها به قلم یک روزنامه‌نگارِ انگلیسی متخصص در امور بین‌الملل، که در بطن جریان‌های کردستان حضور داشته، نوشته شده است. کتاب ، شامل نُه فصل است‌. فصل‌های اول تا چهارم به ظهور و شکل‌گیری جنبش ناسیونالیستی کردها در فرایند تاریخی و اجتماعی کشورهای ترکیه‌، سوریه، عراق و ایران می‌پردازد‌.

اُبالانس، در فصل‌های دیگر کتاب، بر جنبش کردها در کشور عراق تمرکز نموده و از جنگ‌ها، مذاکرات، خواسته‌ها، اختلافات داخلی، مشکلات و موفقیت‌های به‌دست آمده می‌نویسد.

این کتاب به‌طور مشخص به زندگی سیاسی و حرکت ملامصطفی بارزانی در جمهوری کردستان، سفر به شوروی، بازگشت به عراق، رهبری حزب دمُکراتِ کردستان عراق، مذاکرات با حکومت‌های مختلف بغداد و اختلافات سیاسی و فکری ایشان با دیگر چهره‌های سیاسی کُردِ فعال در جنبش کردهای عراق تمرکز می‌نماید.

کتاب جنبش کردها، شواهد‌ِ یک روزنامه‌نگار، محقق روابط بین‌الملل، مدرس دانشگاه‌های انگلیس و عضو موسسه‌ی مطالعات استراتژیک لندن در ارتباط با اتفاقات و جریان‌های موجودِ قرن بیستم در کردستان است.

ادگار اُ بالانس

ادگار اُ بالانس سال ۱۹۱۸ در ایرلند به دنیا آمد، وی روزنامه‌نگار، محقق، مفسّر دفاعی و مدرس دانشگاه در انگلیس بود. بالانس متخصص در روابط‌ بین‌الملل و مشکلات دفاعی است، او ابتدا با درجه‌ی ستوان و بعدها به عنوان کاپیتان در ارتش انگلیس خدمت می‌کرد. در بین سال‌های ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۲ در کسوت روزنامه‌نگار در آژانش wire آمریکا کارکرد و بعد از آن به عنوان روزنامه‌نگار مستقل به فعالیت ادامه داد، او بیش از بیست جنگ و انقلاب را تحت پوشش خبری خود قرار داد و در ارتباط با مسائل بین‌الملل، دفاعی و استراتژیک مطالب بسیاری نوشتند. همچنین یکی از اعضای مؤسسه‌ی بین‌المللی مطالعات استراتژیک و رئیس حلقه‌ی مفسران نظامی مسقر در لندن بود. ادگار اُ بالانس نویسنده بیش از چهل کتاب است که در سال ۲۰۰۹ در لندن چشم از جهان فرو بستند.

اسماعیل فتاح قاضی

اسماعیل فتاح قاضی در سال ۱۳۱۶ در شهرستان نقده چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در شهرستان‌های مهاباد و تبریز به پایان رساند. در سال ۱۳۴۰ در رشته زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تبریز فارغ‌التحصیل شده و همان سال در مهاباد به تدریس پرداخت. وی در سال ۱۳۴۶ به آمریکا رفت و در دانشگاه میشیگان روش جدید تدریس زبان را آموخت. در سال ۱۳۵۷ از دانشگاه بوستون آمریکا در رشته‌ی مدیریت آموزشی موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد شد، پس از آن در دانشگاه‌های آزاد اسلامی واحد تبریز و مهاباد، دانشگاه تربیت معلم علامه امینی تبریز و همچنین دانشگاه پیام‌نور واحد مهاباد مشغول به تدریس شدند. ایشان تا کنون سه کتاب به نام‌های «کردها در دایره‌المعارف اسلامی»، «جنبش کردها» و «کردستان در سپیده قرن» را ترجمه و منتشر کرده‌اند.

در بخشهای از این کتاب می‌خوانیم:

در آنجا یونانی‌ها شب خوشی را گذراندند و غذای فراوان داشتند، آنان درباره سختی‌ها که برایشان گذشته بود صحبت می‌کردند. یونانی‌ها سرزمین کردها را در هفت روز پیمودند و در تمام این مدت با کردان جنگیدند و شدیدترین مصائب را از دست کردها کشیدند. کردها همچنان یونانی‌ها را عذاب دادند که پادشاه ایران و سردارش تیسافرنس نتوانستند این چنین عرصه را بر آنان تنگ کنند.

ملا مصطفی پس از بازگشت از اتحاد شوروی درصدد برآمد تا کنگره‌ای تشکیل دهد که جنبه‌ی بین‌المللی داشته باشد او می‌خواست علاوه بر کردهای عراق، رهبران کرد ترکیه، ایران و سوریه و سایر جاهای دیگر نیز در آن حضور داشته باشند.

فهرست مطالب:

مقدمەی مترجم

مقدمەی نویسندە

کردها

 ظهور ناسیونالیسم در میان کُردها

تجدید حیات ناسیونالیسم کُرد

نهضت شروع می‌شود

حمله‌ی دوم

حمله‌ی سوم

حمله‌ی چهارم

 حملات نهایی ناموفق

نگاهی به گذشته و نظری به آینده

ضمیمه

فهرست مطالب هر بخش به ترتیب تاریخ وقوع

این کتاب با ترجمه‌ی اسماعیل فتاح قاضی در ۲۶۴ صفحه و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۵۶۰۰۰ تومان به همت نشر راژه منتشر شده است.

 برای دانلود نسخه کامل PDF معرفی کتاب بە کانال “خانهٔ کتاب كُردی” بپیوندید:

 https://t.me/kurdishbookhouse

 هر نوع بازنشر این متن با ذکر منبع «سایت خانه کتاب کردی” مجاز است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

شێخ نوری شێخ ساڵح؛ رابەری شیعری نوێی كوردی

2 نظر

  1. سلاو
    ببورن بؤ هرچى ئةكةم ناتوانم ئةم كتيبة دابةزينم
    تكايه هاوكاريم بكةن
    زؤر سوپاس

  2. بسیار خوب میشد اگر شناسنامه کامل کتاب همراه با شماره و نشانی مرکز پخش کتاب هم در پستها گذاشته شود
    بنده که همیشه با پیدا کردن کتاب مشکل دارم چون در پخشها و کتابفروشی های متعارف معمولا پیدا نمیشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *