خانه / اخبار و رویدادها / حوزه فرهنگ ذاتا تعالی دهنده و آرامش بخش است

حوزه فرهنگ ذاتا تعالی دهنده و آرامش بخش است

در نخستین جلسه شورای برنامه ریزی سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران مطرح شد؛ حوزه فرهنگ ذاتا تعالی دهنده و آرامش بخش است

دبیر سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در نخستین جلسه شورای برنامه ریزی این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: با کتاب و فرهنگ تلاش می کنیم به حرکت شهدای انقلاب اسلامی ایران و شهدای امنیت کشور جلوه دیگری ببخشیم و فضای کشور را به سمت فضای فرهنگی سوق دهیم. اگر بتوانیم از حوزه فرهنگ خوب بهره برداری کنیم ذاتا حوزه ای تعالی دهنده و آرامش بخش است.

به گزارش روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، نخستین جلسه شورای برنامه ریزی سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران  سه شنبه (دوازدهم مهر ماه ۱۴۰۱) با حضور علی رمضانی(دبیر سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران) و  جمعی از اعضای و نمایندگان این شورا در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه علی رمضانی ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای انقلاب اسلامی ایران و شهدای امنیت کشور که این روزها دغدغه‌مند امنیت جمهوری اسلامی ایران هستند گفت: با کتاب و فرهنگ تلاش می کنیم به حرکت آنها جلوه دیگری ببخشیم و فضای کشور را به سمت فضای فرهنگی سوق دهیم. سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بزرگترین اقدام عمومی و مردمی دولت یازدهم بود که بعد از دو سال شیوع ویروس کرونا برگزار شد. امیدواریم پله سی ام که در  هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران پرچم آن را به دست گرفته ایم برگ زرینی را به افتخارات این حوزه اضافه کند. اگر بتوانیم از حوزه فرهنگ خوب بهره برداری کنیم ذاتا حوزه ای تعالی دهنده و آرامش بخش است.

دبیر سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در این جلسه به غیر از دستگاه ها و سازمان هایی که وظیفه آنها به صحنه آوردن مردم است در خدمت تشکل های نشر و کتاب نیز هستیم. همه ما بستر ساز این موضوع هستیم که ظرفیت های مردمی را پای کار هفته کتاب بیاوریم و در این هفته، کتاب را به مساله اول کشور تبدیل کنیم. ۲۴ آبان ماه همزمان با روز اول هفته کتاب به یاد و نام علامه سید محمدحسین طباطبایی مفسر، اسلام شناس بزرگ و اهل کتاب مزین شده است.  برنامه ریزی درباره سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران پس از صدور حکم دبیری از سوی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد. بنابراین از مجموعه های مختلف مردمی، دستگاه های دولتی و نهادهای عمومی برای اعلام برنامه هایشان در هفته کتاب دعوت شد تا مجموعه ای از برنامه های خوب، غیر تکراری و غیر کلیشه ای را اجرا کنیم.

رمضانی افزود: صنعت نشر اولین صنعت فرهنگی کشور از جنبه های مختلف حجم اقتصادی، تعداد فعالان، حجم تولید و حجم اثرگذاری است. خانه کتاب و ادبیات ایران مرکز ثبت آمار و اطلاعات کتاب در کشور است. به لحاظ حجم اقتصادی ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پشت جلد کتاب های این صنعت بر اساس آمار ثبت شده است؛ بخشی از این آمار به دلیل کم اظهاری یا عدم اظهاری و… اعلام نمی شود. مطابق آمار رسمی بعد از صنعت نشر، صنعت سینما قرار دارد که بین ۵۰۰ تا دو هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران ادامه داد: از لحاظ تعداد فعالان و مجموعه های فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی این صنعت همچنان پیشتاز است. به عنوان مثال در نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیش از شش هزار کتابدار در سراسر کشور فعال هستند. همچنین سال گذشته بیش از پنج هزار ناشر فعال در کشور  فعالیت داشتند و اطلاعات بیش از ۲۸ هزار اهل قلم  از ناشر، ویراستار و… در سامانه خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت شده است. به این حجم از تولید کنندگان می توانیم کتابداران مساجد، شهرداری ها، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و… را نیز اضافه کنیم. طبق آماری که احصا کردیم بیش از هزار کتابفروش فعال در کشور وجود دارد. دستگاه های متولی کتاب، تشکل های نشر، بخش های مختلف این صنعت مانند چاپ، صحافی، کاغذ و… فعالان این صنعت را به صنعت اول فرهنگی در کشور تبدیل کرده است.

رمضانی تصریح کرد: شاخص سوم حجم تولید است. ما نسبت به مسائل صنعت خود واقف هستیم. سال گذشته بیش از ۱۱۱ هزار عنوان کتاب در کشور تولید شد که بیش از ۸۰هزار عنوان آن چاپ اول بودند. ما به کاهش شمارگان کتاب نیز توجه داریم اما اگر از میزان کتاب های چاپ شده در کشور، کتاب های کمک درسی، دانشگاهی و چاپ اول مکرر را حذف کنیم تعداد قابل توجهی کتاب چاپ اول در کشور وجود دارد. این آمار در منطقه بی نظیر است و در دنیا به عنوان یک مزیت قابل طرح است. در بعضی از حوزه ها  مانند تصویرگری کتاب کودک و نوجوان در دنیا در حال رقابت هستیم و جوایز زیادی کسب کرده ایم.

وی عنوان کرد: شاخص چهارم حجم اثرگذاری است. در سایر صنایع فرهنگی مانند سینما یک فیلم خوب برآمده از یک متن و پژوهش خوب است. صنعت نشر به لحاظ اثرگذاری هم زیر بنایی و پر افتخار است. یکی از آسیب های این صنعت ارائه تصویری مخدوش و ورشکسته است در حالی که اینگونه نیست. شبکه کتابخانه های عمومی کشور سومین شبکه مویرگی و پراکنده در کشور بعد از شبکه آموزش و پرورش و شبکه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است. این ظرفیت برای افرادی که از خارج، کشور ما را می بینند ظرفیت استثنایی است. این ظرفیت ها به این معنا است که بدانیم از چه نقطه ای باید برخیزیم و درباره چه چیزهایی باید صحبت کنیم. این صنعت مسائل و مشکلاتی دارد  اما صرفا مسائل منفی این صنعت بازنمایی می شود. باید به اتفاق هم درباره ترمیم تصویر پرافتخار این صنعت کار کنیم.

تبدیل خیابان انقلاب اسلامی به بستر واقعی بروز و ظهور هفته کتاب، محدود نشدن برنامه های کتاب محور به هفته کتاب، هم افزایی و مشارکت دستگاه ها و نهادها در برگزاری هفته کتاب، سفرهای استانی مسئولان فرهنگی کشور در ایام هفته کتاب، برگزاری جلسات تخصصی برای بررسی مشکلات صنعت نشر با حضور نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، توجه ویژه به مناطق کم برخوردار و محروم اطراف تهران در هفته کتاب، ارسال کتاب برای دانش آموزان عشایر در هفته کتاب، استفاده از فرصت جام جهانی برای هفته کتاب، نقش صدا و سیما در  پوشش برنامه های هفته کتاب، اجرای پویش های ملی در بستر سامانه شاد و… از جمله موضوعات مطرح شده از سوی اعضای شورای برنامه ریزی سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بود.

در پایان این جلسه احکام شورای برنامه ریزی سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به اعضا اهدا شد.

اسامی اعضای شورای برنامه ریزی سی امین دوره هفته کتاب که با حکم یاسر احمدوند (رئیس سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)  منصوب شده اند به شرح زیر است:

محمد حسین ظریفیان(مدیر کل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، اسماعیل جانعلی پور(مدیر کل مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مهدی رمضانی چابک(مدیر کل استان های وزارت فرهنگ و ارشاد  اسلامی)،  مهدی مقدم (معاون فرهنگی ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجید قادری آذر(معاون فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی شهرداری تهران)،   محمد رضا کریمی صارمی(معاون تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)، حسین قرایی(مدیر کل روابط عمومی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران)،  محمد هادی ناصری طاهری(مدیر کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی)،  عباس مهاجر(مدیر کل فرهنگی و هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش)، حجت الاسلام و المسلمین مجتبی عباسلو(مدیر روابط عمومی و روابط بین الملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی)، عباس باباخانیان(مدیر امور کتابخانه ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران)، محمد راهی(مدیرعامل انجمن کتابفروشان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی(خوشه))، مجد الدین معلمی(مدیر عامل بنیاد کتاب سازمان تبلیغات اسلامی)، عبدالعظیم فریدون(رئیس انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان) و سید جلال حسینی(ریس مرکز اسناد و کتابخانه آستان قدس رضوی).

همچنین محمدرضا هراتی(معاون توسعه کتابخانه ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور)، سعید مجیدی(دستیار ویژه و رئیس حوزه مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران) و محمد خلج (معاون مالی و اداری خانه کتاب و ادبیات ایران) علاوه بر عضویت در شورای برنامه ریزی این دوره از هفته کتاب، به ترتیب به عنوان  مدیر کمیته‌ فرهنگی، مدیر کمیته برنامه ریزی و اجرایی و مدیر کمیته پشتیبانی و مالی سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران معرفی شدند.

پیش از این نیز علی رمضانی(مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران) از سوی یاسر احمدوند به عنوان دبیر سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب شده بود.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

افزایش ۱۵ درصدی مشارکت در جشنواره کتاب و رسانه؛ کمیت موضوعیت ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *