خانه / اخبار و رویدادها / اهالی قلم باید سردمدار اصلاح مشکلات باشند

اهالی قلم باید سردمدار اصلاح مشکلات باشند

اهالی قلم باید سردمدار اصلاح مشکلات باشند

محمد سرشار، رییس دوره جدید هیات مدیره انجمن قلم ایران تاکید دارد که هرگاه سردمداری اصلاحات بر دوش اهالی قلم و فرهنگ بوده، اصلاحات واقعی فرهنگی و اجتماعی حاصل شده و امروز نیز نویسندگان باید براساس تعریف امام خمینی (ره) از هنر متعهد، نشان‌دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و نظامی باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)محمد سرشار، نویسنده که از امروز به‌عنوان رییس دوره جدید هیات‌ مدیره انجمن قلم ایران انتخاب شده است در گفت‌وگو با ایبنا از این انجمن به‌عنوان مهمترین تشکل ادبی فعال از سال ۷۸ تاکنون یادکرد و ضمن قدردانی از تلاش‌های رییس و اعضای دوره‌های پیشین هیات مدیره توضیح داد: ۲۴ سال از فعالیت انجمن قلم ایران می‌گذرد و به دلیل محبوبیت پیشکسوتان میان جامعه اهل قلم، تاکنون معمولا بزرگان شناخته‌شده، منتخب اعضای انجمن برای عضویت در هیات مدیره می‌شدند. در این دوره پیشکسوتان تصمیم گرفتند تا در انتخابات نامزد نشود تا فرصتی برای نویسندگان و فعالان فرهنگی جوان‌تر نیز فراهم شود و مسیر انجمن با انرژی تازه‌تری ادامه یابد.

سرشار با اشاره به اینکه سه نفر از اعضای هیات مدیره دوره جدید انجمن قلم برای نخستین بار نامزد شده‌ بودند، افزود: به‌زودی در جلسات دوره جدید هیات مدیره انجمن، برنامه‌های اصلی تصویب و اعلام خواهد شد.

رییس انجمن قلم ایران با بیان اینکه قله‌های امروز ادبیات ما محصول آموزش‌ها و تجربیات ادبی دهه ۶۰ هستند، گفت: اکنون فرصتی است تا تجربیات پیشکسوتان در اختیار جوانان و نوجوانان علاقه‌مند ادبیات قرار گیرد تا نسل جدیدی از اهالی قلم برای ساختن آینده ادبیات ایران آموزش ببینند.

وی با تاکید بر ضرورت توجه اهالی قلم به بازار کتاب ایران و گسترش تعامل با اهالی قلم دیگر کشورها، گفت: بازار کتاب ایران بزرگ‌ترین عرصه فرهنگی کشور از نظر اقتصادی، تعداد افراد دست‌اندرکار، میزان تولید محتوا و تعداد مخاطبان است. این ظرفیت بزرگ را می‌توان از طریق تعامل فرهنگی با نویسندگان کشورهای محور مقاومت، کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای دارای ارتباطات دوستانه‌ای با ایران افزایش داد. اکنون در تعاملات دیپلماتیک دولت بیشتر به توسعه روابط اقتصادی توجه می‌شود؛ اما ظرفیت بالای انجمن قلم ایران می‌تواند از طریق دیدارهای حضوری، معرفی آثار و انجام پروژه‌های مشترک، به تقویت دیپلماسی فرهنگی کشور کمک کند.

سرشار همچنین به شرایط فعلی کشور اشاره کرد و افزود: اهالی قلم اهل دردمندی و اصلاح‌گری هستند و تجربیات دیگر کشورها نیز نشان می‌دهد جنبش‌های فرهنگی تاثیرگذار توسط اهالی قلم شکل می‌گیرند. به عنوان نمونه نگارش رمان «کلبه عمو تام» توانست پایانی بر تاریخ سیاه برده‌داری در آمریکا شود. در کشور ما نیز اهالی قلم باید سردمدار اصلاح مشکلات باشند و براساس تعریف امام خمینی از هنر متعهد، به ترسیم روشن عدالت و شرافت و انصاف، و تجسیم تلخکامى گرسنگان مغضوب قدرت و پول بپردازند و راه ستیز با جهانخواران شرق و غرب را به مخاطبان خود بیاموزانند.

وی در پایان گفت: هرگاه اصلاح‌گری به رهبری اهل قلم انجام شده جامعه از منفعت‌های آن سود برده اما زمانی که افراد بی‌مایه و کم‌بهره از فرهنگ، سردمدار و پیشتاز شده‌اند، دچار اشتباه و خسارت شده‌ایم.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

بۆ مامۆستا فەتاح ئەمیری و ساڵانێک شکۆی داهێنان 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *