خانه / اخبار و رویدادها / رشد ۹۱ درصدی آثار مستندنگاری پانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد

رشد ۹۱ درصدی آثار مستندنگاری پانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد

رشد ۹۱ درصدی آثار مستندنگاری پانزدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد

به گزارش پایگاه خبری خانه کتاب کردی از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، دبیر علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد گزارشی از روند چهل و چهار روزه داوری این دوره از جایزه ادبی جلال آل احمد ارائه کرد و گفت: پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال، ۱۷ آبان‌ماه ۱۴۰۱‬‬ با برگزاری اولین جلسه گروه مستندنگاری، رسما آغاز به‌کار کرد و تا سی‌اُم آذرماه هیأت داوران بعد از برگزاری جلسات حضوری با بحث و تبادل‌نظر و همچنین مطالعه و کارشناسی دقیق آثار، نامزدهای دریافت جایزه در بخش های مختلف را مشخص کردند.

وجیهه سامانی با بیان اینکه در بخش نقد ادبی ۷۷ اثر به دبیرخانه جایزه رسیده است، گفت: آثار دریافتی در این بخش نسبت به سال قبل با ۲۸ اثر رسیده، از رشد ۱/۷۵ درصدی برخوردار است و هیأت داوران پس از برگزاری جلسات طی دو مرحله، در نهایت ۳ اثر را به‌عنوان نامزدهای دریافت جایزه در بخش «نقد ادبی» معرفی کردند.

وی ادامه داد: در بخش مستندنگاری ۶۹۰ اثر به دبیرخانه جایزه رسیده که نسبت به سال قبل(۳۶۱ اثر در چهاردهمین دوره)، رشد ۹۱ درصدی داشته است. هیات داوران این بخش نیز بعد از بررسی آثار طی دو مرحله داوری، ۵ اثر را به‌عنوان کاندیدای نهایی این بخش معرفی کردند. نکته حائز اهمیت، تنوع و گستردگی موضوعی نامزدهای این بخش است.

سامانی با اشاره به داوری آثار بخش داستان کوتاه گفت: دبیرخانه جایزه در این بخش ۴۰۱ اثر دریافت کرده که نسبت به سال قبل (۲۳۷ اثر) رشد ۶۹ درصدی داشته است. در این گروه ۱۰۰ اثر (یک‌چهارم کل آثار این بخش) به مرحله دوم داوری راه پیدا کردند و در نهایت ۳ اثر به‌عنوان نامزدهای نهایی مشخص شدند

 

دبیر علمی پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد افزود: در بخش رمان و داستان بلند نیز ۱۵۰۸ اثر به دبیرخانه جایزه رسیده که نسبت به سال قبل با ۹۱۰ اثر، از رشد ۶۶ درصدی را تجربه کرده است. در این بخش نیز ۱۷۷ اثر به مرحله دوم داوری راه پیدا کردند و در نهایت ۴ رمان به‌عنوان نامزدهای نهایی دریافت جایزه در این بخش معرفی شدند.

وی در ادامه بیان کرد: دبیرخانه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، بخش ویژه مستندنگاری با موضوع حاج قاسم سلیمانی و بخش ویژه کرونا و مدافعان سلامت را به‌عنوان بخش های جنبی این دوره از جشنواره درنظر گرفته است. تمامی آثار مستندنگاری در دو موضوع اشاره شده که طی سه سال گذشته به رشته تحریر درآمده‌ باشند، در این بخش مورد ارزیابی و داوری قرار خواهد گرفت. هم چنین بخش جنبی ویرایش کتاب در این دوره از جایزه نیز برقرار خواهد بود.

سامانی در پایان گفت: آثار مرتبط با بخش‌های جنبی جایزه در حال برگزاری و داوری است. با مشخص شدن برگزیدگان این بخش ها، همچنین مشخص شدن برگزیدگان نهایی چهار رشته اصلی جایزه، زمان اختتامیه تعیین و به اطلاع عموم خواهد رسید. اسامی داوران و نامزدهای هر بخش نیز یک هفته پیش از برگزاری آیین اختتامیه به‌طور رسمی از سوی دبیرخانه پانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد اعلام می‌شود.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

فراخوان ارسال آثار به جایزه قلم هه‌ژار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *