خانه / اخبار و رویدادها / حضور اهالی فرهنگ کردستان در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

حضور اهالی فرهنگ کردستان در سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

حضور اهالی فرهنگ کردستان در نمایشگاه کتاب

به گزارش خانه کتاب کردی به نقل از ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، پنجمین نشست خبری نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم با حضور علی رمضانی، سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و حسین صفری، مدیر کمیته اجرایی و رفاهی این نمایشگاه عصر دوشنبه(بیست‌وپنجم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) برگزار شد.

 

نمایشگاه کتاب تهران آوردگاهی برای حضور مردم
علی رمضانی در این نشست با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تهران تنها پرظرفیت‌ترین محل عرضه کتاب نیست، بیان کرد: این نمایشگاه به دلیل حضور نمایندگانی از کشورهای دیگر، ظرفیت‌های بی‌بدیل فرهنگی بین مردم ما و مردم سایر کشورها ایجاد می‌کند. همچنین نمایشگاه کتاب تهران آوردگاهی برای حضور مردم و گفت‌وگو با هم است. 

قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: آنچه در این روزها شاهد بودیم به غیر از حضور مردم و فروش ناشران، برگزاری نشست‌ها، حضور مهمان‌های مختلف و سفرای کشورها در نمایشگاه بود که نمایشگاه کتاب را به صدر توجهات رسانه‌ها تبدیل کرده است.

وی ضمن تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: به دلیل تعطیلی این مناسبت، فردا سه‌شنبه (بیست‌وششم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) یکی از روزهای شلوغ نمایشگاه خواهد بود و مردم به بازدید از نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم می‌پردازند. از همه مردم دعوت می‌کنم که فردا و روزهای آتی را مغتنم بشمارند تا ما دچار حجم مراجعه‌کننده در روزهای پایانی نشویم.

او با تشکر از دستگاه‌های همکار نمایشگاه کتاب در مسائل رفاهی بیان کرد: امیدوارم در روزهای آینده برخی نواقص هم برطرف شود. در روزهای آتی که نمایشگاه خانوادگی‌تر خواهد شد از والدین عزیز خواهش می‌کنم مراقب فرزندان خود باشند تا شیرینی نمایشگاه از بین نرود. 
رونمایی از «سامانه تسهیلات ناشران و کتابفروشان»

رمضانی سپس به رونمایی از «سامانه تسهیلات ناشران و کتابفروشان» اشاره کرد و گفت: امروز این سامانه توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی افتتاح شد؛ «سامانه تسهیلات ناشران و کتابفروشان» اقدامی برای اجرایی کردن بند ج ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه بود که ‌امیدواریم فوایدش به صنعت نشر کشور برگردد. 

او ادامه داد: روز آینده دهمین مجلس «به آیین آسمان» همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع) ساعت ۱۷ در شبستان مصلی و ساعت ۱۵ نیز مراسم عزاداری در صحن مصلای امام خمینی (ره) با حضور مداحان کشور برگزار خواهد شد. 

رمضانی با اشاره به‌ آمار فروش کتاب تا ساعت ۲۰ روز گذشته(یکشنبه بیست‌وچهارم اردیبهشت‌ماه۱۴۰۲) گفت: در بخش حضوری در دستگاه‌های کارتخوان رسمی ۵۷ میلیارد تومان و سایر کارتخوان‌ها ۱۷میلیارد تومان فروش داشته‌اند که در مجموع ۷۴ میلیارد تومان خرید حضوری به ثبت رسید. همچنین در بخش مجازی ۴۵ میلیارد تومان کتاب فروخته شد که ۳۲ میلیارد تومان سهم ناشران و ۱۳میلیاردتومان سهم کتابفروشان بوده است. تا پایان روز پنجم نمایشگاه در بخش مجازی ۳۹۵ هزار نسخه کتاب فروخته شده است. در مجموع فروش کتاب تا روز پنجم ۱۱۹ میلیارد تومان بوده است. 

 

امکان واگذاری نمایندگی به سایر ناشران وجود دارد
بخش دوم این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص داشت، رمضانی در این نشست در پاسخ به پرسشی درباره چرایی برخورد نکردن با تخفیف‌های غیرمتعارف برخی ناشران کتاب‌ساز در نمایشگاه گفت: مستندات قانونی این اقدام باید در اختیار هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران قرار بگیرد تا قانونی برخورد شود. طبیعتا تخلف‌های غیر متعارف قانونی نیست، البته کار اصلی در این زمینه بازنگری قوانین داخلی نشر است.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه «اگر ناشری در نمایشگاه حضور نداشته باشد، امکان دارد نمایندگی‌اش را به ناشری دیگر بسپارد که کتاب‌هایش را عرضه کند؟» گفت: اگر ناشری حضور نداشته باشد امکان واگذاری نمایندگی به سایر ناشران وجود دارد و اگر نمایندگی رسمی نباشد، تخلف محسوب می‌شود؛ هرچند که در بخش مجازی باشد.

رمضانی درباره محدودیت‌هایی که در زمینه تبلیغات رادیویی در نمایشگاه کتاب ‌امسال صورت گرفته است، پاسخ داد: از سال گذشته مقرر شده است که به ازای یک ربع، سه دقیقه تبلیغ صورت بگیرد تا ذهن دست‌اندرکاران نمایشگاه و مردم آزرده نشود.   

۱۷۰ هزار ثبت نام برای بن کارت کتاب دانشجویی
قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به سوالی درباره میزان و تعداد بن کارت‌‌های ثبت‌نام شده دانشجویی و طلاب گفت: دانشجویان، طلاب و اعضای هیئت علمی تاکنون بیش از ۱۷۰ هزار ثبت نام داشته‌اند و هنوز تا رسیدن به عدد سال گذشته که ۲۳۰ هزار نفر بود فاصله داریم. 

وی درباره انتقادات ناشران خارجی مبنی برعدم تحویل همه کتاب‌های وارد شده گفت: ناشری ۹ متر غرفه دریافت کرده، چگونه می‌تواند ۵۰ تُن کتاب را عرضه کند؟ برخی از ناشران از تسهیلات نمایشگاه استفاده می‌کنند، مانند تسهیلات گمرکی تا توشه یکسال خود را به نمایشگاه بیاورند. به غیر از این، مشکل ما این است قوانین ۱۰ روز قبل را رعایت نمی‌کنند. به آثاری که مطابق با قوانین نباشد اجازه ورود نمی‌دهیم؛ آثاری که توهین به اقوام، موضوعات تحریک برانگیز و برخی مسائل اخلاقی در آن باشد اجازه عرضه ندارند. این در حالی است که اغلب این آثار در ارزیابی گمرک مورد بررسی قرار می‌گیرند.

رمضانی همچنین درباره فعالیت هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران گفت: این هیئت هر روز جلسه برگزار می‌کند. در جلسه روز گذشته ۵ پرونده رسیدگی شد که به دلیل نقص مستندات چهار پرونده دیگر، فقط یک پرونده منجر به صدور رای شد که به علت رعایت نشدن پوشش مناسب، تعهد کتبی بدون درج در پرونده برای آن صادر شد.

حضور اهالی فرهنگ کردستان در نمایشگاه کتاب
سخنگوی سی‎وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پایان از حضور اهالی فرهنگ کردستان در نمایشگاه خبر داد و گفت: امروز نمایشگاه کتاب میزبان ۷۵ نفر از اهالی فرهنگ استان کردستان بود و همچنین هرروز از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها میزبان اهالی فرهنگ هستیم. 

نمایشگاه کتاب؛ پدیده اجتماعی منحصر به فرد 
در ادامه این نشست خبری حسین صفری با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تهران ویژگی‌های خاص خود را دارد، گفت: ۱۲۰هزار متر مربع در اختیار فضای نمایشگاهی قرار گرفته است. در واقع نمایشگاه کتاب یک پدیده اجتماعی منحصر به فرد است و بیش از ۳۶ هزار کارمند مختلف در این ایام، محل کارشان را به مصلای امام خمینی (ره) منتقل کرده‌اند که این موضوع خود یک پدیده اجتماعی است.

وی بهبودی فضای بخش‌های مختلف را ویژگی این دوره از نمایشگاه کتاب دانست و گفت: سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بهبود و افزایش فضا به ناشران کودک و نوجوان، ناشران دانشگاهی و جانمایی و فضای مناسب ناشران دیجیتال همراه بود. در حوزه ‌امکانات رفاهی با افزایش استراحت‌گاه‌ها همراه بودیم و شهرداری تهران ۶۰۰ دستگاه نیمکت پارکی وارد نمایشگاه‌ کرد. نمازخانه‌ها مرتب‌تر و ایستگاه‌ها در بخش خدمات آن افزایش یافت. محل شارژ موبایل در سالن‌ها تعبیه شده و امسال خدمات حمل و نقل داخلی افزایش یافته است. در بخش خدمات حمل و نقل داخلی ۲۰ دستگاه ماشین از ورودی مترو مصلی امام خمینی(ره) به داخل و از در یک به شبستان، مخاطبان را جابجا می‌کند. 

صفری افزود: شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران ارسال تمامی محموله‌های مربوط به نمایشگاه کتاب را در اولویت خود قرار داده است. ستاد بحران، اورژانس و آتش‌نشانی هم جلساتی را مرتب برگزار می‌کنند و رسیدگی به سلامت مواد غذایی عرضه شده نیز در دستور کار کمیته ‌ایمنی قرار دارد.

مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه کتاب در پایان گفت: برای روزهای آتی که روزهای شلوغ نمایشگاه کتاب است، حضور پرشور مردم را خواهیم داشت که یکی از دلایل آن حذف شدن سایه کرونا است و نشان می‌دهد نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌تواند نشاط را در بین مردم برقرار کند. 

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

«آل جلال» به ایستگاه هجدهم رسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *