خانه / اخبار و رویدادها / «شبکه کتاب» به صورت رسمی در تلوبیون آغاز به کار کرد

«شبکه کتاب» به صورت رسمی در تلوبیون آغاز به کار کرد

«شبکه کتاب» به صورت رسمی در تلوبیون آغاز به کار کرد

یاسر احمدوند در آیین آغاز پخش رسمی شبکه کتاب در تلوبیون مطرح کرد: علاقه‌ و اشتیاق مردم به کتاب و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌طلبید که رسانه‌ای مستقل و سراسری برای کتاب ایجاد کنیم تا بتوانند به صورت دائم اخبار و موضوعات مرتبط با کتاب را از طریق این شبکه پیگیری کنند.

به گزارش خانه کتاب کردی به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، آیین «آغاز پخش رسمی شبکه کتاب در تلوبیون» چهارشنبه (اول شهریور ماه ۱۴۰۲) با حضور یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا نوری؛ معاون فضای مجازی رسانه ملی، علی رمضانی؛ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و مجید صحاف؛ مدیر شبکه کتاب در  محل معاونت فضای مجازی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. 

 

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بزرگترین اجتماع کتاب دنیا 
در ابتدای این آیین یاسر احمدوند پخش رسمی شبکه کتاب در تلوبیون را امری خوب توصیف کرد و با اشاره به اینکه امروز روز مبارکی است به این دلیل که شبکه‌ای با موضوع کتاب به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: موضوع کتاب وابسته به یک نهاد، سازمان و مجموعه خاص نیست بلکه کالای مورد نیاز همه مردم ایران با سلیقه‌ها، سنین و سطح سواد مختلف است. همه مردم ما کتاب‌دوست و کتاب‌خوان هستند و به صورت عمومی علاقه به کتاب در جامعه ما وجود دارد. 

 

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نشانه علاقه مردم به کتاب از استقبال قابل تقدیر و تحسین آنها از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قابل مشاهده است، ادامه داد: افتخار می‌کنیم در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که بزرگترین اجتماع آن حول محور کتاب شکل می‌گیرد. میلیون‌ها نفر از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید می‌کنند که این اتفاق در دنیا نظیر ندارد. به عبارتی بزرگترین اجتماع حول محور کتاب در دنیا در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران قابل مشاهده است. وجود چنین سرمایه فرهنگی در جامعه افتخارآمیز است. 

احمدوند تاکید کرد: این سطح از علاقه‌مندی و اشتیاق می‌طلبید که رسانه‌ای مستقل و سراسری برای کتاب ایجاد کنیم تا علاقه‌مندان و مشتاقان بتوانند به صورت دائم اخبار و موضوعات مرتبط با کتاب را از طریق این شبکه پیگیری کنند. این نیاز در خصوص راه‌اندازی شبکه اینترنتی کتاب احساس می‌شد و در مدتی که این شبکه به صورت آزمایشی برنامه تولید و پخش کرد، توانست تولیدات باکیفیتی را به دست علاقه‌مندان برساند که برای مخاطبان حرفه‌ای و عمومی حوزه کتاب و نشر در کشور نیز قابل استفاده باشد. 

 

وی با بیان اینکه موضوع کتاب همواره مورد توجه و اهتمام برنامه‌سازان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران  است، گفت: باید از مسئولان صدا و سیما بابت اهتمام و توجه به این موضوع تشکر و قدردانی کرد. مسیر پیشرفت مادی و معنوی برای جامعه کتاب‌خوان هموارتر است و تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در زمینه ترویج کتاب و کتابخوانی نیز از این موضوع نشات می‌گیرد. ایشان تاکید دارند کتابخوانی می‌تواند مسیر رشد کشور را هموار کند.  

 

احمدوند افزود: رویدادهای مختلفی در حوزه کتاب همچون رونمایی، نقد و بررسی کتاب، انتشار کتاب، افتتاح کتابفروشی، برپایی نمایشگاه‌های کتاب و… به صورت روزانه در کشور برپا می‌شوند. امیدوارم شبکه کتاب با پوشش رویدادهای کتاب‌محور بتواند در مسیر افزایش کتابخوانی در کشور گام بردارد. تعداد عناوین کتاب‌های منتشرشده در طول سال قابل اعتنا و قابل توجه است اما پرداختن به همه آنها امکان‌پذیر نیست. حدود ۱۱۰هزار عنوان کتاب در طول سال در کشور منتشر می‌شود که می‌توان برای تعدادی از آنها به صورت اختصاصی برنامه تولید کرد. نویسندگان، مترجمان، تصویرگران، پژوهشگران، محققان و سایر افرادی که در فرآیند تولید کتاب از ایده تا مصرف حضور دارند، می‌توانند مخاطبان اصلی این شبکه باشند و برنامه‌هایی با محوریت آنها در این شبکه تولید کرد.  همچنین شبکه گسترده چاپ، توزیع و ترویج کتاب در کشور از مخاطبان اصلی این شبکه هستند. 

 

یاسر احمدوند در پایان سخنان خود گفت: چند صد هزار نفر در کشور مستقیما از کتاب و مشاغل مرتبط با آن بهره‌مند می‌شوند. این حجم از مخاطبان باعث می‌شود توقع داشته باشیم شبکه کتاب بهتر و بیشتر دیده شود و از تولید برنامه‌های مختلف آن پشتیبانی صورت بگیرد. 

 

تلاش تلوبیون برای تغییر زیست‌بوم در رسانه‌های کشور 
در ادامه این آیین غلامرضا نوری با بیان اینکه نقش اصلی اداره، تولید محتوا و اثربخشی شبکه کتاب برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: فضای مجازی انواعی از تحولات را در دنیا ایجاد کرده است و حوزه رسانه از فضای مجازی تاثیرپذیرفته است. یکی از آثار این تحول، خلق روش‌های جدیدی از تاثیرگذاری بر فرهنگ است و نمونه آن را در رسانه‌های اجتماعی می‌بینیم. این رسانه‌ها تحول عظیمی در اطلاع‌رسانی و به عبارتی یک انقلاب در این فضا ایجاده کرده‌اند. 
 
معاون فضای مجازی رسانه ملی ادامه داد: در گذشته روزنامه‌ها از طریق دکه‌های روزنامه فروشی خریداری می‌شدند. اما امروزه تاثیر زیادی از مصرف تصویر صفحه اول روزنامه‌ها در کانال‌ها و گروه‌ها در شبکه‌های اجتماعی می‌بینیم.  ممکن است روزنامه کمتر خریداری شود اما همچنان زنده است. 

 

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم گونه‌های جدیدی را به شبکه‌های تلوبیونی اضافه کنیم؛ مهمترین ویژگی این شبکه‌ها قاب معتبر، رسمی و عمیق به عنوان قاب تلویزیون است. محتوایی تولید و منتشر می‌کنیم که بتواند در زنجیره مصرف‌کنندگان اثرگذار باشد. 

 

نوری در پایان با بیان اینکه کاربران در توزیع و تولید رسانه‌های جدید بسیار موثر هستند، گفت: تلوبیون در تلاش برای تغییر زیست‌بوم در رسانه‌های کشور است و امیدوارم با خلاقیت‌های مختلف برنامه‌سازان و مخاطبان شاهد رویدادهای خوبی باشیم. امیدوارم با خلاقیت و به کارگیری ظرفیت بزرگ فعلان حوزه نشر و کتاب در کشور بتوانیم در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی توفیق پیدا کنیم. 

 

 در پایان این آیین قرارداد تاسیس شبکه تلویزیونی اینترنتی کتاب ما بین یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامرضا نوری؛ معاون فضای مجازی رسانه ملی امضا شد. 

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

افزایش ۱۵ درصدی مشارکت در جشنواره کتاب و رسانه؛ کمیت موضوعیت ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *