خانه / پیشنهاد تحریریه / برشی از کتاب «آخرین روزهای زندگی هلاله»

برشی از کتاب «آخرین روزهای زندگی هلاله»

دڵته‌نگی له‌یادی که‌سێکه‌وه‌ سه‌ر هه‌ڵده‌دات که‌ ده‌بێ له‌ لات بێت و نییه‌. [کتێبی گره‌وی به‌ختی هه‌ڵاڵه، عه‌تا نه‌هایی، لاپه‌ڕه‌ ۱۷]

دلتنگی از به یاد آوردن کسی ناشی می شود که باید پیشت باشد و نیست. [کتاب آخرین روزهای زندگی هلاله، عطا نهایی، ترجمه ی رضا کریم مجاور، صفحه ۱۸]

عطا نهایی، نویسنده نام آشنایی کرد، در سال ۱۳۳۹ در شهر بانه در کردستان ایران به دنیا آمد. از ابتدای انقلاب، نوشتن به زبان مادری(کردی) را آغاز کرد و از سال های ابتدای دهه شصت به صورت جدی و حرفه ای به نوشتن داستان کوتاه و سپس رمان پرداخت. آثار او علاوه بر کردستان ایران، در کردستان عراق و ترکیه نیز منتشر شده و از سوی خوانندگان کرد داخل و خارج کشور با استقبال کم نظیری روبرو شده است و تاثیر ماندگاری بر ادبیات داستانی معاصر کردی در این کشورها گذاشته است. او معروفترین نویسنده امروز کردستان ایران است.

از عطا نهایی تا کنون سه مجموعه داستان کوتاه به نام های جیغ، تنگنا و آن پرنده زخمی که من ام و سه رمان به نام های گل شوران، پرندگان در باد، و از شرط بخت هلاله منتشر شده است.
او همچنین بیش از ده رمان برجسته از نویسندگان بزرگی همچون ایتالو کالوینو، کورت وونه گات، میلان کوندرا، فرانتس کافکا، هاینریش بل، ماریو بارگاس یوسا، هوشنگ گلشیری و جلد اول آنتولوژی داستان معاصر فارسی، شامل سیزده داستان از نویسندگان معاصر ایرانی، را با عنوان خانه روشنان به زبان کردی ترجمه و به همراه خوانش مترجم(نقد خودش بر هر کدام از این آثار ترجمه شده) منتشر کرده است. همچنین اثری تحلیلی با عنوان تحلیل ساختار منظومه های عاشقانه کردی(به زبان فارسی) را برای انتشار به سازمان میراث فرهنگی سپرده است.
از این نویسنده علاوه بر کتاب های منتشر شده و آماده انتشار، ده ها مقاله و مصاحبه در حوزه فرهنگ و ادبیات، به ویژه ادبیات داستانی در بسیاری از نشریات معتبر کردی در داخل و خارج از کشور منتشر شده است. چندین داستان کوتاه، مقاله و گفتگوی ادبی نیز از او به زبان فارسی در مجلات فارسی زبان داخل کشور از جمله کارنامه، عصر پنجشنبه، گفتمان نو و … انتشار یافته است. انتشار اولین داستان کوتاه فارسی او با عنوان “شب های برفی” در ماهنامه کارنامه با استقبال خوب جامعه ادبی ایران روبه رو شد و هوشنگ گلشیری قلم زیبای او را ستود.

در سال ۱۳۸۳ به دعوت دانشگاه اپسالا سوئد به این کشور سفر کرد و علاوه بر چندین سخنرانی در این دانشگاه در مورد ادبیات معاصر کردی، در شهر استکهلم نیز در جمع کردها و ایرانیان مقیم این شهر سخنرانی کرد و داستان خواند.

عطا نهایی در سال ۲۰۰۵ میلادی در شهر اربیل، پایتخت اقلیم کردستان عراق، موفق به دریافت جایزه آراس برای بهترین رمان نویس کرد شده و جایزه مدال زرین احمد هردی را نیز برای خلاقیت، در سال ۲۰۰۸ در شهر سلیمانیه از آن خود کرد.

  • برگرفته از کتاب پرندگان در باد| عطا نهایی| ترجمه ی رضا کریم مجاور| انتشارات به نگار

هر نوع بازنشر این متن با ذکر منبع «سایت خانه کتاب کردی” مجاز است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران الگوی مدیریت مشارکتی در بین رویدادهای کشور است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *