خانه / اخبار و رویدادها / مقامات ایرانی به رفتار غیر‌فرهنگی مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت اعتراض کنند

مقامات ایرانی به رفتار غیر‌فرهنگی مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت اعتراض کنند

مقامات ایرانی به رفتار غیر‌فرهنگی مسئولان نمایشگاه کتاب فرانکفورت اعتراض کنند

محسن پرویز، رویکرد مداخله‌جویانه مقامات نمایشگاه کتاب فرانکفورت درباره حضور ایران در هفتاد‌و‌چهارمین دوره این رویداد را نشانه آشکار برای رد ادعای آن‌ها درباره جدایی فرهنگ و سیاست دانست و گفت: مقامات دیپلماتیک کشور، رایزن فرهنگی ایران در آلمان نیز باید نسبت به این رفتار ناشایست اعتراض کنند و اجازه ندهند ماجرا به سادگی تمام شود.
محسن پرویز، عضو هیات امنای موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، درباره اقدام غیرفرهنگی مسئولان برگزاری نمایشگاه فرانکفورت، با بیان اینکه غربی‌ها و دست‌اندرکاران نمایشگاه کتاب فرانکفورت، صرفا در مقام شعار، مسائل مختلف از‌جمله فرهنگی را از مسائل سیاسی جدا می‌کنند، بیان کرد: وقتی در عمل رویکرد‌ها را بررسی می‌کنیم، اقدام آن‌ها آلوده به سیاست و اساسا به گونه‌ای در‌آمیخته با سیاست است؛ به‌عبارت دیگر براساس دیدگاه آن‌ها امکان جداسازی فعالیت‌ها از مسائل سیاسی وجود ندارد؛ بنابراین برخورد مسئولان برگزاری در منع حضور کشورمان در بخش عمومی، به‌دلیل مسائل امنیتی و جانمایی در سالنی که پُربینده و پُرمراجعه نیست، نمونه‌‌ای از این رویکرد‌ها است که قطعا سیاسی و غیرفر‌هنگی است.                    

عضو هیات امنای موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، تاکید کرد: اینکه در مواجه با چنین کارهایی درگذشته چه کردیم، موجب شده به‌اصطلاح جری بشوند و تصور کنند که هر‌کاری می‌توانند انجام دهند.
 
پرویز با یادآوری خاطره‌ای از دوران تصدی پست معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: حدود ۱۵ سال قبل، مسئول خاورمیانه نمایشگاه فرانکفورت، طی سال‌های مختلف میهمان ایران بود؛ هزینه‌هایشان را پرداخت می‌کردیم، غرفه‌ای هم در نمایشگاه داشتند؛ اما اعتقاد داشتم و اعلام کردم، نباید چنین باشد؛ هررفتاری باید از سوی مقابل هم انجام شود؛ به‌عبارت دیگر اگر قرار است میهمان باشند، به تعداد مهمانان، باید در نمایشگاه آن‌ها نیرو داشته باشیم و برابر آن‌ها غرفه رایگان در اختیار ایران بگذارند.


 
وی افزود: این رویکرد، موجب شد از دوره‌های آتی با هزینه خودشان به ایران سفر کنند اساساً حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای آن‌ها ارزشمند بود. فکر می‌کنم، رفتار عزت‌مندانه مسئولان در مواردی که اتفاق‌هایی از این دست رخ می‌دهد، خیلی مهم است.
 
این چهره فرهنگی با تاکید بر اهمیت حضور فعالان حوزه نشر در نمایشگاه‌‌های بین‌المللی کتاب گفت: با وجود اینکه حضورمان در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی خارج کشور مهم است، اما باید تلاش کنیم با برنامه و صحیح در این نمایشگاه‌ها حاضر شویم، افزود: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز یک نمایشگاه بزرگ و مهم است و بسیاری از فعالان حوزه نشر، علاقه‌مند به حضور در بزرگترین رویداد فرهنگی ایران و برقراری ارتباط با مولفان و ناشران کشورمان هستند.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

مراسم بزرگداشت بانو مستوره اردلان برگزار می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *