خانه / اخبار و رویدادها / محمد بارانی: می‌توان با کتاب و رویدادهایی مختص به کتاب تشتت را از جامعه رفع کرد

محمد بارانی: می‌توان با کتاب و رویدادهایی مختص به کتاب تشتت را از جامعه رفع کرد

محمد بارانی: می‌توان با کتاب و رویدادهایی مختص به کتاب تشتت را از جامعه رفع کرد

قاضی دیوان عالی کشور گفت:‌ مطالعه کتاب می‌تواند باعث همسان‌سازی سطح عمومی فرهنگ و علم در جامعه شود. رویدادهای فرهنگی همانند هفته کتاب، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و… از این حیث که به معرفی منابع فرهنگی می‌پردازند، می‌توانند به افزایش آگاهی و وحدت و به تبع آن همدلی و وفاق ملی کمک کنند.

محمد بارانی، قاضی دیوان عالی کشور به ستاد خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، درباره میزان اثرگذاری رویدادهای فرهنگی در ایجاد وفاق و همدلی ملی گفت: ایجاد وفاق و وحدت بستگی به این دارد که شناختی از عوامل وفاق ملی داشته باشیم. اصولا وقتی مردم در موضوعی به اتحاد و وفاق و همسویی می‌رسند که نسبت به آن شناخت داشته باشند و این شناخت باید در سطح نسبتا همسانی قرارداشته باشد تا موجب وفاق شود. مثلا اگر در مسائل سیاسی عامه مردم نسبت به سیاست شناخت ناهمسان داشته باشند، یا اینکه برخی از نخبگان نظری داشته باشند و مردم در گروه‌های مختلف نظرات متفاوتی را اتخاذ کنند و سطح علم نسبت به این مسائل کم و زیاد باشد وفاق و همدلی ایجاد نمی‌شود و چنین جامعه‌ای به ورطه تشتت و چند دستگی می‌افتد.

 

وی افزود: یکی از این عوامل موثر در ایجاد وفاق فرهنگ است که معنای عمیق و گسترده‌ای دارد. می‌توانیم فرهنگ را مجموعه‌ای از مولفه‌های وحدت ساز بدانیم. فرهنگ در تک‌تک زمینه‌های جامعه اعم از سیاست، اقتصاد، مسائل اجتماعی و… نقش دارد. بنابراین وقتی صحبت از فرهنگ مشترک می‌شود مجموعه اینها مدنظر است. کتاب در معرفی این فرهنگ مشترک که جامعه را به سمت و سوی وفاق هدایت می‌کند نقشی بسیار موثر دارد و از دیرباز منبعی برای ارجاعات فرهنگی ملل و جوامع مختلف بوده است.

 

بارانی ادامه داد: مطالعه کتاب می‌تواند باعث همسان‌سازی سطح عمومی فرهنگ و علم در جامعه شود. رویدادهای فرهنگی همانند هفته کتاب، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و… از این حیث که به معرفی منابع فرهنگی می‌پردازند، می‌توانند به افزایش آگاهی و وحدت و به تبع آن همدلی و وفاق ملی کمک کنند.

 

قاضی دیوان عالی کشور در بخش دیگری از سخنان خود هفته کتاب را عاملی برای انتشار هرچه بیشتر جذابیت کتاب‌ها در سطح جامعه خواند و گفت: کتاب به خودی خود یک جذابیتی دارد که باعث جلب مخاطب می‌شود. هرکسی که با این دوست ارزشمند آشنایی داشته باشد، می‌داند که همیشه یک کششی میان او و کتاب وجود دارد. رویدادهایی چون هفته کتاب باعث می‌شوند تا این حس کشش و جذابیت به صورت عمومی تقویت شود و به آحاد و عامه مردم تسری پیدا کند. 

 

نویسنده کتاب «جعل و تزویر در قانون و رویه قضایی ایران» اضافه کرد: اقبال و دغدغه‌مندی در خصوص کتاب یا اصلا در هر موضوع دیگری در پی احساس نیاز به آن موضوع پدید می‌آید. برای جاری و ساری بودن کتابخوانی در جامعه نیز مردم ابتدا باید احساس نیاز به کتاب خواندن و آگاهی داشتن را در خود پیدا کنند. به نظر من در این باره باید معلمان و اساتید دانشگاه و قشر فرهیخته و فرهنگی جامعه به طرح سوالات در جامعه اقدام کنند تا این حس نیاز میان مردم بیدار شود و جامعه برای پیدا کردن پاسخ نیازهایشان به کتاب‌ها رجوع کنند.

 

بارانی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که «با توجه به رویدادهای منطقه جای خالی تبلیغ چه کتاب‌هایی را در رسانه‌ها حس می‌کنید؟» اشاره کرد: به نظرم کتاب‌هایی که به بیان روایت‌های مردم منطقه و رویدادها می‌پردازند، می‌توانند بسیار مفید باشند، بویژه اگر به صورت رمان و داستان باشند بهتر می‌توانند مردم را با زشتی‌های عوامل استکبار و مظلومیت دردمندان آشنا کنند. به طور کل روایت‌های کتابی مردم مظلوم منطقه و مردم تحت سلطه استعمار را چندان در رسانه‌ها نمی‌بینیم.

 

سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان (۱۴۰۳) برگزار می‌شود.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

دوو كتێبی دیكەی هەراری كرا بە كوردی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *