خانه / اخبار و رویدادها / سامانه باشگاه‌های کتابخوانی طراحی می‌شود

سامانه باشگاه‌های کتابخوانی طراحی می‌شود

سامانه باشگاه‌های کتابخوانی طراحی می‌شود

مدیرکل دفتر مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طراحی سامانه برای رویداد باشگاه‌های کتابخوانی خبر داد و گفت: سامانه‌ای دوسویه برای رویداد باشگاه‌های کتاب‌خوانی در حال عملیاتی شدن است که به‌زودی رونمایی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.
اسماعیل جانعلی‌پور، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، درباره تغییرات احتمالی در برگزاری رویدادهای ترویجی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سامانه‌ای دوسویه برای رویداد باشگاه‌های کتاب‌خوانی در حال عملیاتی شدن است که به‌زودی رونمایی و اطلاع‌رسانی خواهد شد. 

وی با اشاره به مشارکت مردمی انتخاب و معرفی هشتمین پایتخت کتاب ایران، افزود: در رویداد «پایتخت کتاب» نقش مردم و حضور جریان‌های مردمی را تقویت کردیم و اختتامیه پایتخت کتاب ایران هم در خود شهر منتخب برگزار خواهد شد. درباره جشنواره روستاهای دوستدار کتاب هم همین‌طور بود، روند برگزاری این جشنواره را مردمی‌تر کردیم؛ سال گذشته اختتامیه ۱۰ روستا را در روستای منتخب برگزار کردیم. تعهدات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به برگزیدگان رویدادهای کتابخوانی تا ۸۰ درصد عملیاتی شده است. 

جانعلی‌پور با اشاره به اهمیت مردمی بودن رویدادهای ترویجی گفت: انجام و وفای به عهد در رساندن امکانات به روستاها و شهرها، تدارک بسته خدمات ویژه، مردمی شدن رویداد و اختتامیه‌ها برای مشارکت بیشتر مردم در اجرای رویدادها، تعهدات جدی است که هم با سیاست‌های دولت هم‌خوانی می‌کند و هم ذات این کارها جمعی و مردمی است.

مدیرکل دفتر مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در رویداد پایتخت کتاب نیز عدد شرکت‌کنندگان را واقعی کردیم؛ در ادوار گذشته عدد شرکت‌کنندگان بیشتر بود. امسال شاید این عدد کمتر از سال‌های گذشته باشد اما همین عدد، عددی است که پرونده کامل از یک شهر به لحاظ فعالیت‌های کتابخوانی آن شهر در اختیار قرار می‌دهد. اگر ۷۶ شهر از ۱۰۵ شهر به‌طور کامل وارد رقابت شدند ۷۶ پرونده‌ جامع کتابخوانی آن شهر در اختیار است که می‌تواند دست‌مایه تحقیق، پژوهش و بررسی و حتی تکمیل قرار بگیرد. این تعهدات، گامی به سوی تقویت بهتر و بیشتر رویدادهای ترویجی در سال‌های آینده است.

دبیر طرح گرنت همچنین درباره فعالیت‌های این طرح ادامه داد: فعالیت‌های طرح گرنت یا سامانه‌ای که با ثبت‌نام در آن می‌توان از اعتبار حمایتی گرنت استفاده کرد، در جریان است. معمولا در ادوار گذشته تمرکز بر سامانه بود اما اخیرا اتفاقات دیگری هم در این حوزه می‌افتد؛ کشورهای مختلف را براساس زبان و اقلیم هدف‌گذاری کردیم تا بتوانیم در چند نقطه جغرافیایی کار جدی‌تری انجام دهیم و در این خصوص با رایزن‌های فرهنگی و سفیران گفت‌وگو کردیم.

به‌دنبال حضور پررنگ‌تر طرح گرنت در نمایشگاه‌های بین‌المللی هستیم

جانعلی‌پور ادامه داد: در حال تدارک یک رویداد بین‌المللی برای گرنت هستیم؛ حضور در نمایشگاه‌های خارجی را به شکل پررنگ‌تری با موضوع گرنت دنبال می‌کنیم، تلاش می‌کنیم جدی‌تر و با دستاوردها و برنامه‌های جامع‌تری حضور پیدا کنیم و در این رویدادها نقش سامانه پررنگ‌تر باشد. به دنبال تحولاتی هستیم و یک الی دو ماه آینده خبرهای خوبی درباره گرنت و حتی نام آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به آمار کتاب‌های حمایت شده گرنت در سال گذشته گفت: سال گذشته از مجموع ۶۰ کتابی که به صورت داوطلب در طرح گرنت شرکت کردند، از ۳۰ کتاب حمایت کردیم. می‌توان گفت در این طرح هدفگذاری خاصی مد نظر نبوده و فرصتی را برای ناشران فراهم کردیم که این ناشران داوطلبانه عضو این طرح می‌شدند و استقبال می‌کردیم، اما مسیر گرنت نیازمند هدف‌گذاری است. نه‌تنها باید از لحاظ محتوا در کشور خودمان و مجموعه دبیرخانه گرنت آمادگی ایجاد شود، بلکه باید بدانیم قرار است از کدام کشورها و چه زبان‌ها و چگونه حمایت کنیم.

جانعلی‌پور ادامه داد: اینکه ناشران در سامانه گرنت ثبت‌نام کنند و از آن‌ها حمایت مالی کنیم، حداقل کاری است که انجام می‌دهیم. هرچه بیشتر از محتوای کتاب‌های داخل کشور می‌خوانیم افسوس می‌خوریم که چرا این کتاب‌ها به زبان‌های دیگر ترجمه نمی‌شود. تعامل و ارتباط دوسویه در زمینه کتاب و ضرورت‌هایی که در این زمینه حس می‌شد، موجب شد به یک رویداد بین‌المللی فکر کنیم که در آینده نزدیک عملیاتی خواهد شد.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

لە تەکنیکێکی ساکار و قووڵەوە بۆ خەڵاتی نۆبڵ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *