خانه / اخبار و رویدادها / گزارش نشست تخصصی خانه کتاب کُردی در نُهمین نمایشگاه بین المللی کتاب کردستان

گزارش نشست تخصصی خانه کتاب کُردی در نُهمین نمایشگاه بین المللی کتاب کردستان

گزارش نشست تخصصی خانه کتاب کُردی در نُهمین نمایشگاه بین المللی کتاب کردستان

نشست خانه کتاب کُردی، از سلسله نشست های تخصصی نُهمین نمایشگاه بین المللی کتاب کردستان، عصر یکشنبه چهاردهم مهرماه، با حضور آقای فرشاد سلیمی سردبیر خانه کتاب کُردی، آقای رضا شجیعی مدیر انتشارات گوتار و خانم بهار بهمنی دبیر اجرایی باشگاههای کتابخوانی استان کردستان، در محل سالن اجتماعات نمایشگاه برگزار شد.

این نشست که به تشریح، ارزیابی و نقد فعالیت ها و برنامه­های خانه کتاب کُردی اختصاص داشت،  با خیرمقدم آقای فرشاد سلیمی بعنوان مدیر پنل آغاز شد وی سپس با معرفی اعضای نشست، ضمن گزارشی به شرح فعالیت ها و برنامه های خانه کتاب کُردی پرداخت.

وی با معرفی خانه کتاب کُردی، بعنوان اولین و تنها پایگاه تخصصی کتابشناسی کُردی، گفت: خانه کتاب کُردی، پایگاهی مستقل و غیردولتی است، که گستره کار و فعالیت­های آن، شامل موضوعات خبری ـ تحلیلی حوزه کتاب کُردی و آثار کتابخانه کُردشناسی و مطالعات کُردی می­باشد، که مهمترین موارد آن عبارتند از: معرفی و بررسی کتاب، نقد و ارزیابی کتاب، تازه های کتاب، اخبار حوزه ترجمه، طراحی، چاپ و نشر کتاب و گزارش نمایشگاههای کتاب، مراسم های رونمایی، نشست ها و گفتگوهای تخصصی کتاب. وی در ادامه مطبوعات کُردی را نیز از دیگر بخشهای مدنظر خانه کتاب کُردی برشمرد، که موضوعات آن در قالب تولیدات چند رسانه ای: متن، پادکست صوتی، کلیپ، گزارش تصویری و پوستر پوشش داده می شوند.

در مورد برنامه های آتی خانه کتاب کُردی نیز افزود: خانه کتاب کُردی، پروژه­ تکمیل نشده ای است، که تلاش دارد تا با نگاه نوین به عرصه کتاب و کتابخوانی، ضمن رعایت استانداردهای کاری و اصول فعالیت حرفه ای، پیوسته ابعاد کاری جدیدی بر دامنه خدمات خود بیفزاید.

رضا شجیعی، مدیر انتشارات گوتار و از مترجمین و نویسندگان کردستان ایران، سخنران دوم نشست بودند که با اشاره به ظرفیت ها و تجارب خانه کتاب کُردی و وضعیت کلی کتاب در کردستان و ایران به ایراد سخن پرداختند. وی در آغاز با اشاره به نهادی با عنوان خانه کتاب ایران، ضرورت چنین تلاش هایی را در عرصه کتاب کُردی مهم دانست و از این رو خانه کتاب کُردی را اقدامی ابتکاری در فضای کتاب کُردی قلمداد کرد، سپس به عنوان یکی از شناخته شده ترین متولیان امر چاپ و نشر کُردی در ایران، خانه کتاب کُردی را مرجعی قابل اعتماد برای اهالی چاپ و نشر کُردی و جامعه کتابخوان آثار کُردی دانست، اما همزمان اظهار نمود با توجه به شناختی که از خانه کتاب کُردی و دست اندرکاران آن دارد، با وجود ایده و برنامه برای ورود جدی و حرفه ای به بازار کتاب، بدلیل برخی محدودیتها فعالیت آنها اغلب وجهی عمومی و روشنگرانه در عرصه کتاب دارد. وی در بخش دیگری از سخنانش با اذعان به محدودیتهای خانه کتاب کُردی، گفت متاسفانه خانه کتاب کُردی نتوانسته به همه آثار منتشره بپردازد و گفت امیدوارم خانه کتاب کُردی بتواند با در پیش گرفتن راههای جدید و تعاملات جدی تر با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، راهکاری برای پوشش همه جانبه فضای کتاب کُردی بیابد و به سامانه ای کاملاً جامع و تخصصی تبدیل شود.

خانم بهار بهمنی، فعال فرهنگی و دبیر اجرایی باشگاههای کتابخوانی استان کردستان، سخنران دیگر نشست بود که با نظر به موضوع: کتاب و فضای مجازی از رویکردهای روبه ­رشد برای خانه کتاب کُردی سخن گفت. وی با اشاره به خانه کتاب کُردی بعنوان یک ایده و کار خلاقانه، از ضرورت رویکردی انتقادی برای رشد و ارتقای خانه کتاب کُردی سخن به میان آورد. ایجاد پنل­های مجزا برای انتشاراتی­ها، مترجمین و نویسندگان را یک کار ضروری برای خانه کتاب کُردی دانست. ایجاد تالارهای گفتگوی ویژه کتاب و گروه های کتابخوانی برای مخاطبین، از دیگر پیشنهادات این فعال حوزه کتاب بود. ایجاد لینک و ارتباط میان نویسندگان و مترجمین با مخاطبان را از دیگر ابتکاراتی دانست که خانه کتاب کُردی می تواند با ورود به آن ابعاد نوین و جذابی به فعالیت کاری خود ببخشد. خانم بهمنی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به محدودیت های مالی و منابع انسانی خانه کتاب کُردی، موفقیت همه جانبه این مجموعه را نیازمند همکاری و حمایت ارگان های دولتی مرتبط با حوزه کتاب از جمله اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر نهادهای غیردولتی مربوطه مانند: مراکز چاپ و نشر کُردی و حتی مخاطبان علاقمند به کتاب و کتابخوانی دانست.

در بخش پایانی نشست، ابتدا آقای سلیمی در پاسخ به برخی از نکات انتقادی و پیشنهادی دو سخنران دیگر نشست، توضیحاتی ارائه دادند و افزودند عدم ورود خانه کتاب کُردی به برخی عرصه ها که در پیشنهادات دوستان مطرح شد، ناشی از بی اطلاعی خانه کتاب کُردی از اهمیت و ضرورت ورود بدین عرصه ها نیست بلکه برآمده از محدودیتهایی است که خانه کتاب کُردی به لحاظ ظرفیت نیروی انسانی و منابع مالی با آن روبروست و تاکید کرد که در صورت رفع موانع خانه کتاب پویاتر و جامع تری را به جامعه مخاطبین عرضه خواهیم کرد. سپس فرصت در اختیار حضار قرار داده شد که پرسش، پیشنهاد و نظراتشان را درباره خانه کتاب کُردی ایراد کنند، و از سوی ارائه کنندگان نشست به آنها پاسخ داده شد.

در پایان نیز، با حضور آقای عبید رستمی معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد و مدیر نهمین نمایشگاه کتاب کردستان، از طرف ستاد اجرایی نمایشگاه کتاب از ارائه کنندگان نشست تقدیر بعمل آمد.

خانه کتاب کُردی ضمن تقدیر از زحمات بی شائبه مسئولین محترم اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تمامی دست اندرکاران نُهمین نمایشگاه بین اللملی کتاب کُردستان، قدردان ستاد اجرایی برنامه ها و نشست های نمایشگاه جهت در اختیار قراردادن فرصتی برای تعامل مستقیم خانه کتاب کُردی با مخاطبین فرهیخته ­ی دوستدار کتاب و کتابخوانی، می باشد.

 هر نوع بازنشر این متن با ذکر منبع «سایت خانه کتاب کردی” مجاز است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

افزایش ۱۵ درصدی مشارکت در جشنواره کتاب و رسانه؛ کمیت موضوعیت ندارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *