خانه / اخبار و رویدادها / لزوم تبدیل ساختمان‌های بلااستفاده دولتی در کردستان به کتابخانه عمومی

لزوم تبدیل ساختمان‌های بلااستفاده دولتی در کردستان به کتابخانه عمومی

لزوم تبدیل ساختمان‌های بلااستفاده دولتی در کردستان به کتابخانه عمومی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان، بهمن مرادنیا، استاندار کردستان شامگاه چهارشنبه (۴ دیماه) در جلسه شورای انجمن کتابخانه‌های عمومی استان، اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی یکی از نیازهای ضروری جامعه امروز است و این مهم بر کسی پوشیده نیست.

وی با تاکید بر اینکه فضاها و ساختمان‌های دولتی بلااستفاده باید در اختیار کتابخانه‌های عمومی قرار گیرد، عنوان کرد: ساختمان‌های خالی و بلاستفاده دولتی در شهرهای مختلف استان که از شرایط لازم برای واگذاری به نهاد کتابخانه‌های عمومی برخوردار هستند، باید واگذار و تبدیل به کتابخانه شوند.

مرادنیا اضافه کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان بعد از انجام بررسی‌های لازم در صورت وجود شرایط اعم از حقوقی و غیرحقوقی مساله را در شورای برنامه‌ریزی و توسعه مطرح کند تا در ارتباط با واگذاری آنها تصمیم‌گیری شود.

استاندار کردستان، همچنین از دستگاه‌های فرهنگی خواست تجلیل از نویسندگان بومی و شاخص را در دستور کار خود قرار دهند و افزود: همایش تجلیل از نویسندگان و مولفان بومی استان به‌عنوان اقدامی ارزشمند در مسیر ترویج فرهنگ کتابخوانی است.

وی همچنین با تاکید بر اینکه شهرداری شهرهای مختلف استان نیز نیم درصد درآمدهای خود را در اختیار نهاد کتابخانه‌های عمومی بگذارند، یادآور شد: از همه ظرفیت‌های استان باید برای ترویج مطالعه و کتابخوانی استفاده شود.

مرادنیا همچنین بر برگزاری جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی در شهرستان‌ها تاکید کرد و گفت: فرمانداران بایستی پیگیر این مهم بوده همه فرمانداران موظفند به صورت منظم جلسات انجمن کتابخانه‌ها را برگزار و اماکن و ساختمان‌های دولتی را که خالی هستند به کتابخانه تبدیل کنند.

در ادامه این جلسه، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان هم با اشاره به اینکه شاخص‌های کتابخوانی استان نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته است، عنوان کرد: تعداد اعضای فعال، امانت کتاب و منابع در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته رشد خوبی را نشان می‌دهد.

محمد عبدالملکی، با تاکید بر واگذاری ساختمان بدون استفاده دولتی برای تبدیل به کتابخانه افزود: ساختمان مرکز بهداشت روستا شویشه به مدت ۱۵ سال متروکه بوده و در تلاش‌ هستیم با رفع موانع حقوقی این مکان را برای احداث کتابخانه عمومی به بهره برداری برسانیم.

وی از استاندار کردستان درخواست کرد که در جلسات شورای اداری استان و برای عطف توجه همگانی به اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی، پنج دقیقه را به معرفی کتاب اختصاص دهد و افزود: در غرب این شهر هیچ کتابخانه عمومی وجود ندارد و احداث کتابخانه در این قسمت از شهر جزو برنامه‌های ماست؛ فقط در این رابطه نیاز به اختصاص اعتبار داریم.

عبدالملکی به وضعیت کتابخانه شهرستان دیواندره هم اشاره کرد و گفت: دیواندره هم تنها یک کتابخانه دارد که شورا و شهرداری این شهر زمینی را به نهاد کتابخانه‌های عمومی اهدا کردند که در صورت تامین اعتبار مورد نیاز ساختمان دومین کتابخانه این شهر هم احداث خواهد شد.

مدیرکل امور کتابخانه‌های کردستان همچنین با اشاره به راه‌اندازی کتابخانه عمومی سیار در شهرستان قروه، بیان کرد: در هفته کتاب، افتتاح کتابخانه سیار مشارکتی کشور در شهرستان قروه برای اولین بار در سطح استان ایجاد شد که نشان از فعالیت‌های مشارکتی در حوزه کتابخانه‌های سیار است.

وی در پایان اعلام کرد: تا پایان سال جاری بخش نسخ خطی کتابخانه شهید برهان عالی و کتابخانه عمومی روستای تنگیسر افتتاح می‌شود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر تقویت پاتوق‌های کتابخوانی در استان بیان کرد: در همین راستا ایجاد کتابخانه در دفاتر تسهیلگری مناطق حاشیه‌ای کردستان در دستور کار قرار گرفته است.

فرانک قدسی ادامه داد: هم اکنون ۱۰ دفتر تسهیلگری اجتماعی در مناطق حاشیه‌ای و پرآسیب سنندج و یک دفتر نیز در شهر مریوان فعال شده است و این دفاتر قابلیت این را دارند که در آنها کتابخانه ایجاد شود.

وی با اشاره به اختصاص بودجه وزارت کشور برای تجهیز کتابخانه‌های استان عنوان کرد: وزارت کشور ۲ میلیارد و ۵۳۸ میلیون ریال برای تجهیز کتابخانه‌های عمومی استان اختصاص داده است که با این اعتبار می‌توان در این دفاتر کتابخانه ایجاد کرد.

قدسی همچنین اعلام کرد که اگر فضای کتابخانه‌ای در شهر سروآباد وجود داشته باشد، یک میلیارد ریال برای تجهیز آن هزینه خواهد شد.

مدیرکل  امور اجتماعی استانداری کردستان گفت: ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی علاوه بر ارتقای فرهنگی جامعه بر کاهش آسیب‌های اجتماعی تاثیر ویژه‌ای دارد و بدون شک هرگونه اقدامی در مسیر ترویج فرهنگ کتابخوانی زمینه‌ساز توسعه اجتماعی است.

قدسی، با بیان اینکه دفتر تسهیلگری در سنندج و مریوان برای ایجاد کتابخانه فعال شده است، عنوان کرد: با توجه به اینکه سروآباد جز شهرستان‌هایی است که به عنوان پایلوت شناخته شده است، نیازهای این شهرستان مورد تایید وزارت برنامه ریزی کشور قرار گرفته است.

وی افزود: در محلات کانی‌کوزله، حسن‌آباد و نایسر سنندج سه ساختمان خریداری شده است که ظرفیت تاسیس کتابخانه را دارد.

رئیس کتابخانه شهرستان سنندج نیز در ادامه با اشاره به مکاتبه محل احداث کتابخانه در روستای شویشه، بیان کرد: این درخواست را داریم که این ساختمان را طبق قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی به مدت ۱۰ سال به کتابخانه واگذار شود.

محمد بهرامی همچنین با بیان اینکه ساختمان برای تاسیس کتابخانه در روستاهای توریور و باینچو در بخش حسین‌آباد شناسایی شده، افزود: مالکیت آاین ساختمان‌ها زیر نظر سازمان آموزش و پرورش است در این راستا برای ارتقاء کتابخوانی در سطح استان درخواست داریم این ساختمان‌ها جهت احداث کتابخانه به بهره برداری برسد.

معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این جلسه گفت: جزو برنامه‌های دانشگاه است که ساختمان مرکز بهداشت شهر شویشه تخریب و به فضای خوابگاهی و آموزشی دانشجویان تبدیل کند.

فرزام بیدارپور افزود: با توجه به مشکلات اعتباری دانشگاه انجام برنامه مذکور در شرایط کنونی امکان‌پذیر نیست به همین دلیل تا چند سالی می‌توانیم آن را به نهاد کتابخانه‌های عمومی اجاره دهیم.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در پایان این جلسه یادآور شد: در محله فرجه شهرستان سنندج کتابخانه کانون پرورش فکری توسط راه و شهرسازی احداث شده اما متاسفانه تجهیزاتی در این کتابخانه وجود ندارد لذا درخواست داریم نسبت به تجهیز آن اعتباراتی را اختصاص دهید.

سهیلا شیخی با بیان اینکه کتابخانه‌هایی که در استان نیاز به تجهیز امکانات دارند بیشتر در حاشیه شهرها قرار گرفتند، اضافه کرد: ۱۰ دفتر تسهیلگری در سنندج و یک دفتر هم در مریوان فعال است که اگر امکان داشته باشد می‌توان در فضای این دفاتر اقدام به ایجاد کتابخانه کرد.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

وتووێژ لەگەڵ سکرتێری باڵای دامەزراوەی کتێبخانە گشتییەکانی وڵات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *