دکتر محمود ابراهیمی درگذشت
دکتر محمود ابراهیمی در سال ۱۳۱۹ شمسی در روستای خلیفان شهرستان مهاباد دیده به جهان گشود، در سال ۴۶ موفق به دریافت مدرک کارشناسی رشته زبان و ادبیات عربی در دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران شد؛ در سال ۴۸ به عنوان دبیر در آموزش و پرورش بیجار استخدام شد و دوره فوق لیسانس و دکتری رشته فرهنگ عربی و علوم قرآن را در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران گذراند.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در تابستان ۵۸ به دانشکده تربیت دبیر سنندج وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه منتقل و به عنوان مدیر آموزشی دانشکده و مدیر گروه رشته زبان و ادبیات فارسی انتخاب شد و به تدریس نیروهای جوان و متعهد منطقه پرداخت.
با ارتقای دانشکده تربیت دبیر به دانشگاه کردستان به گروه زبان و ادبیات عربی در دانشگاه تاسیس و دکتر ابراهیمی به سمت مدیر گروه آن منصوب شد و در دو رشته زبان و ادبیات فارسی و زبان و ادبیات عربی مشغول تدریس و تحقیق شد و سرانجام در سال ۸۳ با مرتبه علمی دانشیاری بازنشسته شد.
افتخارات
دکتر محمود ابراهیمی علاوه بر تدریس و مسئولیتهای اجرایی در دانشگاه، از تحقیق و پژوهش نیز غافل نبوده و تا کنون بیش از بیست اثر ارزشمند را در زمینههای فقه اسلامی، اندیشهی اسلامی، اخلاق اسلامی، حقوق زن در اسلام، تعلیم و تربیت، ادبیات عربی و… از عربی به فارسی ترجمه و به چاپ رسانده است.
لیست آثار
۱) تألیفات
– شرح دیوان سقط الزند أبو العلاء المعری (چاپ دانشگاه کردستان)
– شرح غزلیات ذبی
۲) ترجمهها
– «قرآن و محورهای پنجگانه» تألیف محمّد غزالی
– «زن در اندیشهی اسلام» نوشتهی جمال الدین فقیه الرسول
– «روش تربیتی اسلام و تطبیق عملی آن» تألیف محمد قطب
– «امامهای چهارگانهی اهل سنّت» نگاشتهی دکتر یوسف قرضاوی
– «فرائض سهگانه حجّ، نماز، روزه» تألیف دکتر عبدالرزاق نوفل
– «فقه آسان در مذهب امام شافعی» تألیف دکتر احمد عیسی عاشور
– «پاسخ به صد سؤال دربارهی صدر اسلام» تألیف محمّد غزالی معاصر
– « فلسفهی احکام قرآن کریم»
منبع: بنیاد نخبگان استان کردستان