خانه / اخبار و رویدادها / گفت‌وگو با دکتر هیوا حسن پور

گفت‌وگو با دکتر هیوا حسن پور

گفت‌وگو با دکتر هیوا حسن پور

آیین بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در شهر سنندج برگزار شد

در سالروز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی شاعر نامدار ایرانی، مراسم ویژه بزرگداشت این حکیم با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و نهاد کتابخانه های عمومی استان و انجمن ادبی فرهنگی ئالا در شهر سنندج برگزار شد

به گزارش خانه کتاب کردی، عیسی فلاحی معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در آیین بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی که با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، شعرا، ادیبان و اساتید برجسته دانشگاه های سطح استان کردستان برگزار شد،  گفت: امروز سالروز حکیمی بسیار دانا و بزرگ، حکیم نظامی گنجوی در عرصه ادبیات ایرانی است وی یکی از موثرترین ادیبان و داستانسراهای عرصه ادبیات جهان است، حکیم نظامی داستانسرایی در ادبیات فارسی را به کمال رسانده و در ادبیات داستانی ایران و‌ جهان موثر بوده است.

وی افزود: ما در ادبیات هرچی داریم از سعدی، حافظ، فردوسی، سنایی و نظامی و شاعران بزرگ ایرانی است مفاهیم ادبی حکیم نظامی مورد استفاده و تقلید بسیاری از شاعران در ادبیات معاصر فارسی و‌ کُردی بوده است.

معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اظهار داشت: براساس برنامه ریزی های انجام شده در امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار براین بوده است که از شعرا و ادبیان نامی منطقه و استان نیز  با همکاری انجمن های سطح شهر سنندج طی مراسم ویژه ای تجلیل وقدردانی شود.

ایشان ضمن اشاره به اینکه هنر و فرهنگ مرز نمی شناسد عنوان کرد: در برنامه های فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به همه دیدگاه ها و اندیشه ها به صورت یکسان نگریسته شده است ما در کنار بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی قدردانی از شعرای بزرگ منطقه را نیز در برنامه خواهیم داشت.

پاسداشت حکیم نظامی گنجوی از شاعران نامدار ایرانی بایستی هرساله با شکوه برگزاری شود

معصومه حسنی خوانساری سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان نیز در این آیین گفت: به منظور جلوگیری از مصادره شاعران نامدار ایرانی توسط بعضی از کشور های همسایه، لازم است هرساله با شکوه و عظمت خاصی از شاعران در روز بزرگداشت آنها تجلیل و قدردانی شود.

وی ضمن قدردانی از حرکت بسیار زیبای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به جهت برگزاری بزرگداشت این شاعر نامی ایران افزود: ما بنا به رسالت واقعی کتابخانه های عمومی، آمادگی خود را برای برگزاری بزرگداشت ها و همایش های ویژه نکوداشت شعرای ایرانی اعلام می کنیم.    

در این مراسم بزرگداشت که از سه استاد دانشگاه دارای پژوهش های دانشگاهی با موضوع حکیم نظامی گنجوی بودند دعوت شده بود تا در زمینه ها و موضوعات مشترک و تاثیرگذاری ادبیات فارسی  بر ادبیات کُردی با محوریت حکیم نظامی سخنرانی نمایند.

در ابتدا دکتر ایوب نقشبندی  به داستان شیرین و فرهاد از دیدگاه روانکاوانه پرداخت، سپس دکتر فرهاد محمدی در خصوص تاثیر ادبیات فارسی به ویژه نظامی گنجوی در ادبیات کُردی صحبت نمود، در پایان دکتر هیوا حسن پور که اخیراً به عنوان پژوهشگر نظامی پژوهی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تقدیر قرار گرفته است، اظهار داشت: بیشتر تکنیک های شعر و داستانسرایی شاعرانه نظامی گنجوی در غرب مورد استفاده ادبیان قرار گرفته است، نظامی از چهره های ادبی ایران و جهانی است .

در ادامه این آیین چندین شاعر از انجمن ادبی فرهنگی ئالای شهر سنندج به شعرخوانی در وصف نظامی گنجوی و آراء  و اندیشه های ادبی این شاعر بزرگ ایرانی پرداختند.

پایان بخش این مراسم حیران خوانی یکی از حیران خوانان عضو انجمن ادبی ئالا بود، در ادامه از اساتید برجسته با اهدای لوح تقدیر به امضای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر و قدردانی بعمل آمد.

 

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران الگوی مدیریت مشارکتی در بین رویدادهای کشور است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *