خانه / پێشنیاری ده‌سته‌ی نووسه‌ران / نمایشگاهی به وسعت دنیای پیچیده زنان

نمایشگاهی به وسعت دنیای پیچیده زنان

نمایشگاهی به وسعت دنیای پیچیده زنان

نگین وکیلی تصویرساز و روزنامه‌نگار سنندجی در گفت‌وگو با پایگاه خبری خانه کتاب کُردی که در محل نمایشگاه نقاشی با عنوان «تولد دوباره»برگزار شد،  گفت: تصویرسازی تفاوت زیادی با نقاشی دارد، در تصویرسازی موضوعی یا عنصری ادبی تبدیل به تصویر می‌شود؛ اما در نقاشی، نقاش نقشی از خیال و اندیشه خویش را که بیشتر برای دل خویش است نقاشی می‌کند. در ادامە بیان کردند: خوشبختانه امروزه در استان کردستان به تصویرسازی عرصه‌ی کودک اهمیت زیادی داده می‌شود. در دانشگاه علمی کاربردی این رشته تدریس می‌شود و بخش از تدریس آن بر عهده من است.

این نقاش و تصویرساز موفق در بخشی از توضیحات خویش در مورد نمایشگاه نقاشی که در نگارخانه‌ی هنر سنندج به مدت یک هفته دایر بود، اظهار داشت: در این نمایشگاه از زنانگی و نقش‌مایه‌ها و درون مایه‌های خیالی و واقعی زنان کورد با استفاده از رنگ‌های گرم، تند و شاد و پر از هیجان همراه با حس امید و گرایش به زندگی در زنان این سرزمین استفاده کرده‌ام. وی درون‌مایه های بخشی از این نقاشی‌ها را برگرفتە از اتفاقات و رویدادهای زندگی خود می‌داند که ابتدا در عنصر شعری سروده شده، سپس تبدیل به نقاشی شده است. وی در همین رابطه گفت: اشعار را از نمایشگاه حذف کردم.

صاحب امتیاز و مدیر مسئول ماهنامه‌ی لاله‌ی آبیدر با اشاره به درون‌مایە و موضوع نقاشی‌ها و محتوای نشریه خویش گفت: زن و مرد در جامعه مکمل همدیگر هستند، هیچ برتری برای هیچ کدام از این مخلوقات خدا متصور نیست، هر کدام به نوعی و از راه‌های مختلف در تکاپوی رسیدن به آرزوهایشان هستند، ولی در زنان عشق از همه تکاپوهای دیگر قویتر است. وی افزود: محتوای ماهنامه‌ی لاله‌ی آبیدر را بچه‌های آموزشگاه نقاشی تهیه می‌کنند، از نقاشی‌ها، داستان، چیستان و اشعار که حاوی مفاهیم اجتماعی از جمله حفظ طبیعت، خوب بودن در جامعه، زیبایی‌شناسی کودکان و قوانینی که کودکان دوست دارند، تشکیل شده است.

مدیر مسئول آموزشگاه نقاشی کودکان در شهر سنندج تصریح کرد: ماهنامه‌ی آبیدر جزو اولین نشریەهای حوزه کودک و نوجوان است و تاکنون ۱۲ شماره از این نشریه چاپ و منتشر شده است. وی با اشاره به تصویرسازی کتاب شعر مظهر ابراهیمی در خصوص دفاع از حقوق حیوانات گفت: در این تصویرسازی از تکنیک خطی استفاده شده، و در روز جهانی زبان مادری این کتاب در سطح مدارس استان به صورت رایگان در بین دانش‌آموزان توزيع شد.

وکیلی در مورد تصویرسازی آخرین اثر استاد شیرکو بیکه‌س شاعر نامدار کورد گفت: ۱۴ شعر کتاب «در چشم باد سرد» اثر استاد شیرکو بیکس را در سال ۲۰۱۳ با استفاده از مفاهیم شعری این استاد بزرگ تصویرسازی کردم، این اثر به زبان نروژی نیز چاپ شده است.

وی در مورد تصویرسازی در استان کردستان گفت: تصویرسازان باید روحیەی بچه‌ها را بشناسند، رنگ‌ها را با همه‌ی نمادهایش تشخیص دهند. متأسفانه بعضی از تصویرسازان به این مفاهیم توجه نمی‌کنند، بیشتر برای والدین تصویرسازی می‌شود تا کودکان.

این هنرمند و روزنامه‌نگار که دارای سابقه بیست ساله در عرصه‌ی آموزش نقاشی است، خاطرنشان کرد: نمایشگاه از استقبال خوبی برخوردار بود و دومین نمایشگاه انفرادی من می‌باشد، نمایشگاه‌هایی با همین موضوعات و مفاهیم در کشورهای سوئد و برزیل نیز برپا نموده‌ام. وی در پایان عنوان کرد: در استان کردستان والدین کردستانی به هنرهای مختلف اهمیت ویژه‌ای از جمله نقاشی قائلند، در این اوضاع و احوال هنر نقاشی در استان مسیر خوبی را طی می‌کند و به بچه‌ها پیشنهاد می‌کنم به دنبال آرزوهای خویش بروند و از محدودیت‌ها و مشکلات نهراسید.

 

خبرنگار: ماجد رموزی

  https://t.me/kurdishbookhouse

 بازنشر این مطلب با ذکر منبع «خانه کتاب کردی» بلامانع است.

درباره‌ی ماڵی کتێبی کوردی

همچنین ببینید

بەردینە، ڕۆمانێک ڕۆنراو له سەر بناغەکانی قایەت، مێژوو، بەیت و بن زاراوەیەکی کۆن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *